Ένας άνδρας από τη Γιούτα των ΗΠΑ, παραδέχτηκε ότι προσπάθησε να σκοτώσει την ετοιμοθάνατη σύζυγό του, η οποία έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Ο DeWayne McCulla, 46 ετών, δήλωσε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας την Πέμπτη, για τον πνιγμό της συζύγου του, Arenda McCulla, 47 ετών.

Η Arenda είχε διαγνωστεί με διηθητικό καρκίνο του μαστού το 2020. Διηθητικός είναι ο καρκίνος που αρχίζει από κύτταρα των γαλακτοφόρων πόρων. Αποτελεί το 80% του συνόλου των καρκινωμάτων μαστού, είναι δηλαδή η συχνότερη μορφή.

Τον Οκτώβριο του 2021, ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί στο λαιμό, τον εγκέφαλο, τους πνεύμονες και το συκώτι της Arenda και θεωρούνταν σε τελικό στάδιο, όπως αναφέρεται και στη σελίδα GoFundMe που δημιούργησε ο γιος της, Anthony Ryder.

Παρά το γεγονός ότι υποβλήθηκε σε πολλαπλούς γύρους ακτινοβολίας σε μια ύστατη προσπάθεια να καταπολεμήσει τη θανατηφόρα ασθένεια, τελικά αποφάσισε να λάβει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα στο σπίτι της.

«Πάλευε να ανασάνει» όσο εκείνος την έπνιγε

Η Arenda McCulla υπέφερε από «εγκαύματα που προκάλεσαν ανοιχτές πληγές και φουσκάλες στο λαιμό της, καθιστώντας αδύνατο το να φάει», ανέφερε ο γιος της στις 14 Δεκεμβρίου 2021, έξι ημέρες πριν από το θάνατο της μητέρας του.

Ο DeWayne McCulla και έξι μέλη της οικογένειας κάθονταν στο πλευρό της Arenda στις 20 Δεκεμβρίου 2021, όταν ο σύζυγός της άρχισε να την πνίγει, σύμφωνα με την ένορκη βεβαίωση σύλληψης που έχει στη διάθεσή της η New York Post.

Άλλα μέλη της οικογένειας προσπάθησαν να τον τραβήξουν από πάνω της, ενώ η Arenda «πάλευε να ανασάνει». Η 47χρονη πέθανε το επόμενο βράδυ.

«Δεν πέθανε με αξιοπρέπεια», δήλωσε ο γιος της στο KSL τον Δεκέμβριο. Ήταν αυτός που υπέβαλε αναφορά στην αστυνομία το 2022 για τις ενέργειες του McCulla και ξεκίνησε έρευνα.

Ένας αστυνομικός περιέγραψε ότι ο McCulla παραδέχτηκε ότι προσπάθησε να σκοτώσει τη σύζυγό του που ήταν στο κρεβάτι λόγω της ασθένειάς της. «Παραδέχτηκε ότι έβαλε το χέρι του στο λαιμό της Arenda, θέλοντας να απαλύνει τον πόνο της, καθώς πέθαινε από καρκίνο και βρισκόταν σε κατ’ οίκον νοσηλεία» είπε χαρακτηριστικά.

«Θα το ξαναέκανα επειδή την αγαπούσα»

«Είπε ότι έβαλε το πρόσωπό του πάνω στο δικό της και έβαλε το ένα του χέρι γύρω από το λαιμό της δίπλα στην καρωτίδα της και πίεσε αρκετά δυνατά για να τη βοηθήσει με τον πόνο της και να την κάνει να φύγει πιο γρήγορα από τη ζωή».

Ο σύζυγος παραδέχτηκε στους ερευνητές ότι τα μέλη της οικογένειας τον απομάκρυναν, αλλά «θα το ξαναέκανε αυτό επειδή αγαπούσε τη γυναίκα του».

Τον Δεκέμβριο, ο McCulla κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας και αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης από 15 χρόνια έως ισόβια, αν κρινόταν ένοχος.

Ωστόσο, δήλωσε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας -ένα κακούργημα τρίτου βαθμού- την Πέμπτη και αντιμετωπίζει τώρα ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών. Η ακρόαση για την επιβολή της ποινής του έχει οριστεί για τις 12 Δεκεμβρίου.