Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σε διάφορες περιοχές της Αττικής, 27χρονος αλλοδαπός και 2 Έλληνες, ηλικίας 26 και 33 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για απόπειρα διακεκριμένης κλοπής, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, πλαστογραφία, απείθεια και παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, προέκυψε ότι πρόκειται για ομάδα με διαρκή δράση, ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της.

H δράση τους

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι αφαιρούσαν οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους, ενώ φαίνεται να είχαν στοχοποιήσει μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ), σε περιοχές της επαρχίας.

Σχετικά με τους ρόλους του κάθε μέλους, ο 27χρονος διέθετε καθοριστικό ρόλο, φροντίζοντας για το σχεδιασμό της δράσης και τη διαχείριση των μεταφορικών τους μέσων, ενώ τα άλλα δύο μέλη είχαν υποστηρικτικό ρόλο.

Μετά από έρευνα στις οικίες και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2,5 γραμμ. ακατέργαστης και 1 γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 2.145 ευρώ, αυτοκίνητο, αναδιπλούμενο μαχαίρι, 9 φυσίγγια, πλήθος εργαλείων και πλήθος συσκευών τηλεφωνίας και καρτών SIM.

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής, κλοπή οχήματος από την περιοχή της Μεταμόρφωσης και απόπειρα διάρρηξης σε ΑΤΜ που έλαβε χώρα 8-3-2024 στην Κυλλήνη Ηλείας.

Το παραπάνω κλεμμένο όχημα χρησιμοποιήθηκε ως μεταφορικό μέσο των δραστών στην εν λόγω απόπειρα διάρρηξης και εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας σε περιοχή της Ηλείας.

Μετά από έλεγχο στο εσωτερικό του είχαν βρεθεί μεταξύ άλλων, αυτοσχέδια κατασκευή περιέχουσα εκρηκτική ύλη, πλαστικό δοχείο περιέχων βενζίνη, 0,5 γραμμ. κοκαΐνης και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Σημειώνεται ότι ο 27χρονος και ο 33χρονος είχαν απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ