Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 51χρονος ιδιοκτήτης χρωματοπωλείου στην Αττική που διακινούσε νοθευμένα οικοδομικά χρώματα γνωστών εταιρειών του εμπορίου.

Ο 51χρονος νόθευε το περιεχόμενο γνησίων χρωμάτων γνωστών εταιρειών του εμπορίου με άλλα υλικά και στη συνέχεια το τοποθετούσε σε παραποιημένα δοχεία που έφεραν πλαστογραφημένα σήματα των εταιρειών

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 645 δοχεία χρώματος με νοθευμένο περιεχόμενο συνολικού βάρους 7 τόνων καθώς και 214 κενά δοχεία χρώματος που έφεραν ετικέτες γνωστών εταιρειών χρωμάτων

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, διαλεύκανε υπόθεση παράνομης διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων παραποιημένων και νοθευμένων οικοδομικών χρωμάτων, γνωστών εταιρειών του εμπορίου.

Όπως προέκυψε ο 51χρονος αγόραζε γνήσια δοχεία χρώματος, το περιεχόμενο των οποίων το μετάγγιζε ισομερώς σε άλλα παραποιημένα δοχεία, γνωστών εταιρειών, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα κολλώδη και υδροδιαλυτά υλικά, ώστε να έχουν το ίδιο βάρος. Παράλληλα τοποθετούσε στα δοχεία παραποιημένες ετικέτες των εταιρειών.

Με βάση την ενδεικτική τιμή πώλησης των προϊόντων, εκτιμάται ότι 51χρονος, μόνο από την διάθεση και πώλησή των προϊόντων που κατασχέθηκαν, θα κέρδιζε 19.000 ευρώ, ζημιώνοντας παράλληλα το Ελληνικό Δημόσιο από την μη καταβολή Φ.Π.Α.

Από τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν δείγματα στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εργαστηριακές εξετάσεις.