Αποφυλακίστηκε ύστερα από 16 χρόνια εγκλεισμού η Κάτια Γιαννακοπούλου, η οποία τον Ιούλιο του 1997 σκότωσε εν ψυχρώ τον αρχιμανδρίτη Άνθιμο Ελευθεριάδη, στη Νέα Σμύρνη.

Το Συμβούλιο Εφετών Θήβας, με βούλευμα, έκανε δεκτή την αίτησή της, καθώς αν και ισοβίτισσα έχει εκτίσει 16 χρόνια στη φυλακή και έχει επιδείξει καλή διαγωγή.

Η 42χρονη τότε γυναίκα πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι του στη Νέα Σμύρνη τον αρχιμανδρίτη, μη μπορώντας να αντέξει τη λήξη του παράνομου δεσμού τους.

Τον περίμενα έξω από το σπίτι του. Πήγαινα σαν υπνωτισμένη. Εβγαζα κι έβαζα τις σφαίρες από το περίστροφο. Οταν τον είδα, προσπάθησα να του μιλήσω. Μου γύρισε την πλάτη. Αυτή η κίνηση μου όπλισε το χέρι. Τράβηξα τη σκανδάλη και πυροβόλησα ώσπου κατάλαβα πως δεν είχε άλλες σφαίρες…», είχε δηλώσει η ίδια μετά την πράξη της.

Δύο μέρες μετά αστυνομικοί συλλαμβάνουν έξω από το μοναστήρι της Παναγιάς Γοργοεπηκόου στη Μάνδρα Αττικής, όπου είχε φτάσει με ποδήλατο και μεταμφιεσμένη με ξανθιά περούκα και μαύρα γυαλιά, την Κάτια Γιαννακοπούλου.

Ομολογεί στις αρχές ότι έστρεψε το όπλο εναντίον του αρχιμανδρίτη, με τον οποίο τη συνέδεε ένας απαγορευμένος έρωτας.

Το Κακουργιοδικείο της επέβαλε πρωτόδικα ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Το Νοέμβριο όμως του 2001 ο εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση. Στη δεύτερη δίκη καταδικάστηκε σε ισόβια.