Από τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται ούτως ή άλλως στην Αθήνα λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών, πραγματοποιεί σύμφωνα με πληροφορίες αυτές τις ημέρες συσκέψεις στην Κουμουνδούρου με στενούς συνεργάτες του που έχουν επίσης παραμείνει στην πρωτεύουσα, ενόψει της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνουν πως επί της ουσίας σε όλα όσα έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό διανύουμε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, οπότε όταν ανέβει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συμπρωτεύουσα, θα καταθέσει «μια εναλλακτική και τεκμηριωμένη πρόταση διακυβέρνησης του τόπου» όπως δηλώνουν οι άνθρωποί του. Ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Σεπτεμβρίου όπου θα επισκεφθεί τα περίπτερα της Helexpo, θα συνομιλήσει με τους παραγωγικούς φορείς του τόπου και θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα μέσα ενημέρωσης. Θα είναι η τρίτη φορά που ανεβαίνει χωρίς να είναι πρωθυπουργός από την ημέρα που απώλεσε την εξουσία, ενώ πέρυσι να θυμίσουμε ότι η ΔΕΘ δεν πραγματοποιήθηκε λόγω πανδημίας και στη θέση της πραγματοποιήθηκε ένα φόρουμ το οποίο όμως δεν επέτρεπε το διευρυμένο λόμπινγκ με παράγοντες «κλειδιά» από τον επιχειρηματικό και τον εν γένει οικονομικό χώρο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τις δικές του προτάσεις που θα καταθέσει για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας, θα ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον τρόπο που χειρίστηκε την πανδημία και τις πυρκαγιές, ενώ όπως μας λένε, αν και έχει να καταλογίσει μια σειρά από λάθη και στον χειρισμό των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της εξωτερικής πολιτικής, δεν θα το πράξει, βάζοντας πάνω απ’ όλα το συμφέρον του τόπου. Σημαντικό πεδίο αντιπαράθεσης όμως θα είναι το οικονομικό και ιδίως ο τρόπος διαχείρισης των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης που αρχίζουν σταδιακά θα εισρέουν στη χώρα μας.