Ακόμα και το τεράστιο κτίριο του Τάε Κβον Ντο κατηγορούνται πως κατάφερναν να μισθώνουν παράνομα οι υπάλληλοι της Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων Δημοσίου, χωρίς, μάλιστα, να γίνονται αντιληπτοί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Star», οι υπάλληλοι που είχαν αναλάβει την ενοικίασή του αρνούνταν σε όσους ήθελαν να ενοικιάσουν το ακίνητο για κάποια εκδήλωση, με πρόφαση πως δεν υπήρχαν ελεύθερες ημερομηνίες. Ακόμα και όταν ο επίδοξος μισθωτής άλλαζε τις ημερομηνίες που ζητούσε και πάλι ερχόταν αντιμέτωπος με την άρνηση των υπαλλήλων, μέχρι να εμφανίσουν «ρευστό».

Τότε η διαθεσιμότητα του κτιρίου ξαφνικά άλλαζε. Η ταρίφα των υπαλλήλων φέρεται να ξεκινούσε από τα 3.000 ευρώ και συνεχώς ανέβαινε. Τα χρήματα τα έπαιρναν πέντε ημέρες πριν από την εκδήλωση, ενώ υπάλληλοι και μισθωτές υπέγραφαν μεν ένα συμφωνητικό, το οποίο, όμως, δεν έφτανε ποτέ στην Εφορία.

Έπειτα και αφού παραχωρούσαν τον χώρο, οι υπάλληλοι έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, ώστε να μη γίνουν αντιληπτοί. Τι σημαίνει αυτό; Ότι απαγόρευαν στους ενοικιαστές τις γιγαντοοθόνες, ενώ διατηρούσαν κλειστή και την αποθήκη του γηπέδου, ώστε ο ενοικιαστής να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει έξτρα καθίσματα. Παράλληλα, οι πόρτες του γηπέδου όφειλαν να είναι κλειστές, ενώ φαίνεται πως είχαν «μιλημένους» και υπαλλήλους, όπως ηλεκτρολόγους και ψυκτικούς, που πάντα είχαν βάρδια την ημέρα της «μυστικής εκδήλωσης».

Για να υπάρξει, όμως, μια τέτοιου τύπου εκδήλωση θα έπρεπε με κάποιον τρόπο να ηλεκτροδοτηθεί. Αν, λοιπόν, οι ενοικιαστές δεν είχαν στη διάθεσή τους τη δική τους γεννήτρια, τότε οι υπάλληλοι χρέωναν για το ρεύμα τον επόμενο νόμιμο ενοικιαστή.

Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη

Ένας ξυλοδαρμός υπαλλήλου της Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων Δημοσίου ήταν αυτός που ξεκίνησε να ξετυλίγει το «κουβάρι» της απάτης. Ο υπάλληλος ζήτησε από μισθωτές πάρκινγκ στο Μαρούσι να παραδώσουν τον χώρο, καθώς η μίσθωση είχε λήξει και υπήρχαν απλήρωτες οφειλές. Κατέληξε με ανοιγμένο κεφάλι στο ΚΑΤ.

Δράστης ήταν ένας 19χρονος υπάλληλος του πάρκινγκ, ο οποίος βρίσκεται ήδη έγκλειστος στις φυλακές για υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας. Ο 19χρονος έστησε καραούλι έξω από το σπίτι του υπαλλήλου της ΕΔΑΔ και του επιτέθηκε με σφυρί.

«Η σε βάρος μου επίθεση πιθανόν να σχετίζεται με τα καθήκοντα της εργασίας μου και συγκεκριμένα υποθέσεις τις οποίες έχω χειριστεί ως υπεύθυνος βραχυχρόνιων μισθώσεων της Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων Δημοσίου στην οποία εργάζομαι», ανέφερε ο υπάλληλος στους αστυνομικούς του τμήματος Εκβιαστών. Η συγκεκριμένη καταγγελία οδήγησε σε σειρά αποκαλύψεων για δύο συναδέλφους του, που νοίκιαζαν παράνομα χώρους ακόμα και εν αγνοία της υπηρεσίας ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα μίλησε στους αστυνομικούς για ύποπτες κινήσεις ορισμένων συναδέλφων του, αλλά και για τρεις υποθέσεις κατά τις οποίες είχαν προκύψει προβλήματα με τη μίσθωση. Επρόκειτο για έναν χώρο στη Ζάκυνθο και δύο χώρους πάρκινγκ σε Φάληρο και Μαρούσι.

«Είχα ενημερωθεί προφορικά από άλλους συναδέλφους μου ότι οι «κρυφοί ιδιοκτήτες» ήταν πίσω από τις εταιρείες που είχαν μισθώσει τους δύο υπαίθριους χώρους στάθμευσης οχημάτων οι Μ.Δ. και ο Κ.Γ. Την περίοδο που είχαν γίνει οι μισθώσεις, υπεύθυνη στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ήταν η Τ.Α., η οποία διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Μ.Δ.».

Οι Αρχές προχώρησαν σε εσωτερικό έλεγχο στην εταιρεία διαχείρισης ακινήτων του Δημοσίου, όπου – σύμφωνα με πληροφορίες του «Star»- προέκυψε ότι οι δύο υπάλληλοι με τα αρχικά Τ.Α. και Σ.Ι. προχωρούσαν σε παράνομες μισθώσεις. Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν πως έπαιρναν τα χρήματα είτε σε φακέλους είτε σε τσάντες και οι συναντήσεις γίνονταν σε καφέ.