Το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξιχνίασε την υπόθεση πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και δωροληψία υπό υπαλλήλους της Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων Δημοσίου.

Η υπόθεση ξεκίνησε να ξετυλίγεται ύστερα από καταγγελία ενός 47χρονου υπαλλήλου της ΕΤΑΔ, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα ως υπεύθυνος βραχυχρόνιων μισθώσεων. Ο υπάλληλος δέχθηκε επίθεση με σφυρί στην αυλή της οικίας του από άγνωστο άνδρα στις αρχές του Ιουνίου του 2024, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Η προανακριτική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, οδήγησε τις Αρχές σε δύο άτομα που εργάζονται στην ΕΤΑΔ και σε έναν έγκλειστο σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας, ενώ σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, του Νόμου για τα όπλα και της δωροληψίας υπαλλήλου.

Η επίθεση στον 47χρονο

Το κίνητρο της επίθεσης στον 47χρονο είναι η ενασχόλησή του με υποθέσεις μισθώσεων για τις οποίες είχαν παρουσιαστεί προβλήματα σχετικά τόσο με την απόδοση των ακινήτων μετά τη λήξη της διάρκειας μίσθωσης, όσο και με την πληρωμή του μισθώματος που είχε οριστεί.

Η δράση τους και τα διαφυγόντα κέρδη

Εμπεριστατωμένος έλεγχος από ιδιωτική εταιρεία έδειξε πως λόγω κακής διαχείρισης των ακινήτων χάθηκαν περί τις 402.500 χιλιάδες ευρώ για το ελληνικό δημόσιο.

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση λάμβαναν χρηματικά ποσά σε φακέλους και τσάντες από τους μισθωτές των ακινήτων