Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη φωτιά που ξέσπασε χθες σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Πετριές του δήμου Κύμης-Αλιβερίου στην Εύβοια.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ένταση της φωτιάς αλλά και των ανέμων έχει μειωθεί, με την πυρκαγιά να παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και το κυρίως μέτωπό της να βρίσκεται εσωτερικά του τριγώνου που σχηματίζουν οι οικισμοί Πετριές, Κριεζά και Αλώνια.

Νέα μηνύματα 112 εστάλησαν στους κατοίκους σε Κλιμάκι, Λιανή ‘Αμμο, Πετριές και Κριεζά.

Συγκεκριμένα στις 1.23 ήχησε εκ νέου το 112 καλώντας τους κατοίκους της περιοχής Κλιμάκι και Λιανή ‘Αμμο να απομακρυνθούν προς Κριεζά. Στις 05.30 εκδόθηκε εκ νέου 112 προκειμένου όσοι βρίσκονται στις Πετριές να απομακρυνθούν προς Αγίους Αποστόλους και Κάλαμο ενώ στις 07.33 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Κριεζά καλώντας τους να απομακρυνθούν προς Αλιβέρι. Σημειώνεται επίσης ότι χθες εκδόθηκαν άλλα 5 μηνύματα από το 112, αρχικά για την ενημέρωση των κατοίκων πλησίον της περιοχής που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και στη συνέχεια για την απομάκρυνσή τους από τους οικισμούς, Κριεζά, Κοσκινά και Πετριές.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά της πυρκαγιάς καταβάλλοντας προσπάθειες να την περιορίσουν.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, και συγκεκριμένα 205 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα. Ήδη, με το πρώτο φως της ημέρας στην κατάσβεση της φωτιάς συμβάλλουν με ρίψεις νερού από αέρος και εναέρια μέσα.

Στην περιοχή έχουν μεταφερθεί και σκαπτικά μηχανήματα αλλά και υδροφόρα οχήματα των ΟΤΑ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Για «μία δύσκολη πυρκαγιά, καθότι ξεκίνησε σε δύσκολο σημείο, σε χορτολιβαδική, χαμηλή βλάστηση και έφυγε γρήγορα» έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας που μετέβη στην Εύβοια.

Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Κατά τη διάρκεια της μάχης για την κατάσβεση της φωτιάς, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά στα δάχτυλα του χεριού και υπέστη ελαφρά εγκαύματα.