Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ κάλεσε σήμερα το ΝΑΤΟ να αποβάλλει την Τουρκία από μέλος του οργανισμού, σε μια κίνηση που ενδέχεται να αυξήσει περαιτέρω την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις απειλές του Τούρκου προέδρου Ερντογάν για εισβολή στο Ισραήλ και την επικίνδυνη ρητορική του, ο υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς κάλεσε τους διπλωμάτες να συνεργαστούν επειγόντως με όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ, ζητώντας την καταδίκη της Τουρκίας και απαιτώντας την αποβολή της από την περιφερειακή συμμαχία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Πόλεμος ανακοινώσεων

Σε «πόλεμο» ανακοινώσεων επιδίδονται τις τελευταίες μέρες Τουρκία και Ισραήλ, μετά τις απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι μπορεί να εισβάλει ξαφνικά στη χώρα, ώστε να υπερασπιστεί τους Παλαιστίνιους.

Ο τούρκος πρόεδρος, εφαρμόζοντας την πολιτική που θέλει την Άγκυρα ως τη μοναδική προστάτιδα των απανταχού μουσουλμάνων, ειδικά στη Μέση Ανατολή, χαρακτήρισε Χίτλερ τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Αγαπητά μου αδέλφια, τίποτα από αυτά μη μας ξεγελάει. Εμείς πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί, ώστε το Ισραήλ να μην μπορεί να τα κάνει αυτά στην Παλαιστίνη. Εμείς, όπως μπήκαμε στο Καραμπάχ, εμείς όπως μπήκαμε στη Λιβύη», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτοί που στα λόγια δίνουν μαθήματα δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο δεν ντρέπονται, αυτοί που ανυψώνουν τον Χίτλερ της εποχής μας. Δεν κοκκινίζουν. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει νόμος, δεν υπάρχουν κανόνες, δεν υπάρχει συμπόνια. Δεν αναλαμβάνουν ευθύνη για την ειρήνη. Δεν υπάρχει καμία προσπάθεια να ενισχυθεί η ελπίδα της ανθρωπότητας. Γινόμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης τρέλας, στην οποία ο καταπιεστής τιμάται για τη σκληρότητά του και τα δικαιώματα των καταπιεσμένων αγνοούνται».

Η ισραηλινή απάντηση προς τον τούρκο πρόεδρο δόθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών, Τζίπι Λίβνι, ο οποίος σε ανάρτησή του στη πλατφόρμα «Χ» παρομοίασε τον Ερντογάν με τον Σαντάμ Χουσεΐν.

«Ο Ερντογάν ακολουθεί τα βήματα του Σαντάμ Χουσεΐν και απειλεί να επιτεθεί στο Ισραήλ. Απλά αφήστε τον να θυμηθεί τι συνέβη εκεί και πώς τελείωσε», έγραψε ο Λίβνι.

Πηγή: ΑΠΕ