Την εκτίμηση ότι δεν θα αποφευχθούν πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης. «Δεν υπάρχει στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση», τόνισε, μεταξύ άλλων, και απέδωσε την ευθύνη στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Δεν είπε ο Φώτης Κουβέλης ότι δεν θα ψηφίσουμε σε κάθε περίπτωση, αλλά αξιολογώντας τις σημερινές πολιτικές και προβάλλοντάς τες στο μέλλον, βλέπουμε ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν. Με αυτή την έννοια, θεωρούμε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε εκλογές», σημείωσε ο κ. Τσούκαλης.

Και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση. Την κύρια ευθύνη φέρουν ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση, διότι αυτοί έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και δεν αποτελείται η πολιτική σκηνή μόνο από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί που διψούν για ενημέρωση. Θέλουν ενημέρωση και ο τρόπος αυτής είναι, σε κορυφαίο επίπεδο, το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη τακτική εκπορεύεται κυρίως από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά και με κανέναν τρόπο δεν θέλει να νομιμοποιήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό είναι μια ιδεοληπτική αντίληψη που αποπνέει εμπάθεια και οδηγεί στο σημείο που οδηγεί. Συνέχιση αυτής της πολιτικής, έτσι όπως την προσδιορίζουμε σήμερα και την προβάλλουμε στο μέλλον, θεωρώντας ότι η κατάσταση θα είναι χειρότερη το Φλεβάρη, τη στιγμή που δεν αναλαμβάνεται από την κυβέρνηση η παραμικρή πρωτοβουλία για συνεννόηση στα βασικά, πώς είναι δυνατόν το Φεβρουάριο ο κ. Σαμαράς να βρει συναντίληψη και συμφωνία στο κορυφαίο που είναι η Προεδρία της Δημοκρατίας; Άρα, το πιθανότερο είναι ότι θα πάμε σε εκλογές το Μάρτιο.»