Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο κατασκευαστής, Μπάμπης Βωβός, όπως γνωστοποίησε η οικογένειά του μέσω μια λιτής ανακοίνωσης στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Ο επιχειρηματίας που γεννήθηκε το 1933 στα Φιλιατρά και κατάφερε να φτιάξει τη δική του ιστορία στο χώρο των κατασκευών, με τα εμβληματικά κτίρια κυρίως στη λεωφόρο Κηφισίας, άφησε την τελευταία του πνοή, όπως έγινε γνωστό, το περασμένο Σάββατο (13/07).

Τα τελευταία χρόνια ο Μπάμπης Βωβός είχε αποσυρθεί επιχειρηματικά μετά τις καταδικαστικές αποφάσεις περί φοροδιαφυγής.

Μάλιστα, το 2020 οδηγήθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, λόγω προχωρημένης ηλικίας και μια μέρα αργότερα εξαγόρασε την ποινή του και αποφυλακίστηκε.

Ποιος ήταν ο Μπάμπης Βωβός

Ο Μπάμπης (Χαράλαμπος) Βωβός γεννήθηκε στα Φιλιατρά το 1933. Ήταν Έλληνας επιχειρηματίας του τομέα των κατασκευών και ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική.

Το 2006 η αξία του χαρτοφυλακίου της εταιρείας ανερχόταν στα 1,2 δις ευρώ.

Τα συνολικά χρέη στο τέλος του 2011 είχαν φτάσει στα 870 εκατ. ευρώ και στις 22 Φεβρουαρίου 2013, ο επιχειρηματίας συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο.

Μάλιστα, στις 20 Μαρτίου 2018, ανακοινώθηκε από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ότι η κατοικία του τίθεται προς πλειστηριασμό. Το ακίνητο βρίσκεται στο Παλαιό Ψυχικό και έχει εμβαδόν 650 τετραγωνικά μέτρα.

O Μπάμπης Βωβός σε γενική συνέλευση της εταιρείας του
Από τη μεταφορά του επιχειρηματία στον ανακριτή κατά τις δικαστικές περιπέτειες

Η εταιρεία και τα κτίρια

Όπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, η Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική ιδρύθηκε το 1974 από τον ίδιο τον Χαράλαμπο Βωβό με την επωνυμία «Μπάμπης Βωβός Ελληνική Τουριστική Α.Ε.», η οποία τον Αύγουστο του 1999 μετονομάσθηκε σε «Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική Α.Ε.».

Τα κτίρια που έχει κατασκευάσει και αξιοποιήσει η εταιρία στη διάρκεια των 32 χρόνων δραστηριοποίησής της στο χώρο των αστικών ακινήτων ξεπερνούν τα 30 και σ’ αυτά περιλαμβάνονται μερικά από τα πιο γνωστά, φημισμένα και σύγχρονα κτίρια της Αθήνας, όπως τα ATRINA, AGORA, POLIS, DELFI CORNER, ATRIUM, MONUMENTAL PLAZA κλπ.