Οι τηλεοπτικοί σταθμοί γι’ ακόμα μία χρονιά επενδύουν στη μυθοπλασία και μπορεί αρχικά να υπήρχαν φόβοι πως οι περικοπές στις επιδοτήσεις του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) θα προκαλούσε κατά κάποιο τρόπο ασφυξία στα κανάλια, λειτουργώντας εις βάρος των παραγωγών, όμως αυτοί φαίνεται πως διαψεύστηκαν.

Σίγουρα, δεν έχουμε αυτόν τον «κατακλυσμό» σειρών, με τον τηλεθεατή να χάνει τον μπούσουλα και στην τελική, αυτό να λειτουργεί και εις βάρος τους, αφού καλές παραγωγές, χάνονταν. Όμως και τη νέα σεζόν έχουμε αρκετές σειρές, με τις καινούριες να ξεπερνούν τις 20. Δεν τις λες και λίγες.

Με εξαίρεση το Mega, που θα συνεχίσει με τις παλαιές σειρές, Alpha και ΑΝΤ1 επενδύουν σε νέες παραγωγές, ενώ η ΕΡΤ θα κινηθεί με έναν συνδυασμό. Οι δραματικές σειρές έχουν και φέτος τον πρώτο λόγο, οι εποχής είναι περιορισμένες, ενώ οι κωμωδίες γι’ ακόμα μία χρονιά είναι οι αδικημένες της παρέας. Σε κάθε περίπτωση, από την πρώτη γεύση που έχουμε πάρει, προβλέπεται πως η μάχη κυρίως στην prime time ζώνη, θα είναι σκληρή και ο πήχης ανεβαίνει κι άλλο, καθώς τα κανάλια έχουν κάνει προσεκτικές επιλογές, με δυνατά ονόματα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Δυνατές σειρές στην ΕΡΤ

Αρχελάου 5

Η νέα καθημερινή νεανική κωμική σειρά της ΕΡΤ, δίνει ραντεβού από τον Σεπτέμβρη με το τηλεοπτικό κοινό στην πιο πολυσύχναστη και νεανική γειτονιά της Αθήνας, το Παγκράτι. Οι χαρακτήρες, γεμάτοι αντιθέσεις και αντιφάσεις, θα γεμίσουν με φρέσκο αέρα και χαμόγελα τα σπίτια μας. Μεγάλοι έρωτες, ισχυρές φιλίες, προδοσίες, ρίξεις, τσακωμοί και πολλές ακόμα απρόσμενες εξελίξεις θα διαταράξουν τη ζωή πολλών διαφορετικών ανθρώπων που ήρθαν κοντά με αφορμή ένα μπαρ στην Αρχελάου 5. Ένα μπαρ που, παρά το γεγονός ότι θα μπει στο στόχαστρο πολλών, θα συνεχίζει να λειτουργεί αδιάκοπα και να αλλάζει συνεχώς τη ζωή και την καθημερινότητα όλων.

Σκηνοθεσία: Φωτεινή Κοτρώτση, Δημήτρης Τσακαλέας, Λήδα Βαρτζιώτη

Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Εβελίνα Παπούλια, Νατάσσα Εξηνταβελώνη, Χάρης Χιώτης, Άλκηστις Ζιρώ, Γιάννης Καράμπαμπας, Γεράσιμος Γεννατάς, Βάσω Καβαλιεράτου, Γιάννης Διακάκης και ο Δημήτρης Πιατάς

Η Μαρία που έγινε, Κάλλας

Η σειρά που αναμένεται να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό. Η κοινωνική βιογραφική σειρά 10 επεισοδίων καταγράφει τη μεταμόρφωση της νεαρής Μαρίας Κάλλας από ασχημόπαπο στη μεγαλύτερη ντίβα όλων των εποχών, την περίοδο της Κατοχής, στην Αθήνα. Παρακολουθούμε τη Μαρία μέσα από τη σχέση της με τα βασικά πρόσωπα της νεανικής ζωής της: τη μητέρα της, την Ισπανίδα δασκάλα της, τον βαρύτονο εραστή της, την πιανίστρια αδελφή της, τον Γερμανό μαέστρο. Όμως, καθένας από αυτούς, εντυπωσιασμένος από το ταλέντο της, έχει άλλα σχέδια για τη Μαρία. Με ένα ταξίδι ανάμεσα στην αγάπη και την αιωνιότητα, η Μαρία ψάχνει κάποιον που θα την αγαπήσει γι’ αυτό που είναι, χωρίς όρους ή απαιτήσεις. Η έλλειψη αγάπης αποτελεί την κινητήρια δύναμη, ώστε να αναπτύξει το ταλέντο της και να καλλιεργήσει τη μοναδική φωνή της, που αποτελεί σημείο αναφοράς και ορόσημο για την όπερα παγκοσμίως.

Σενάριο (head writer)-Σκηνοθεσία: Όλγα Mαλέα
Παίζουν: Ελένη Ράντου (Λίτσα, μητέρα της Μαρίας), Ρένια Λουιζίδου (Ελβίρα, Ισπανίδα δασκάλα), Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου (πρωτοεμφανιζόμενη λυρική σοπράνο και φοιτήτρια υποκριτικής, στον ρόλο της Μαρίας), Demy (Τζάκι, αδελφή της Μαρίας), Κάρμεν Ρουγγέρη (Φρόσω, γιαγιά της Μαρίας), Ιωάννης Παπαζήσης (Μαγκλιβέρας, βαρύτονος, εραστής της Μαρίας), Μάξιμος Μουμούρης (Μπόντμαν, Γερμανός αρχαιοκάπηλος), Χάρης Μαυρουδής (Μάριο Μπονάλτι, Ιταλός αξιωματικός, θαυμαστής της Μαρίας)

Το δίχτυ

Η συγκλονιστική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη θα κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο. Η νέα κοινωνική-αστυνομική σειρά της ΕΡΤ, εμβαθύνει στα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας. «Το δίχτυ», αποτελείται από έξι αυτοτελείς αστυνομικές ιστορίες (διάρκειας 80 λεπτών η καθεμία). Στο επίκεντρο βρίσκεται μία επίλεκτη ομάδα αστυνομικών της Γενικής Ασφάλειας, η οποία αναλαμβάνει την επίλυση σημαντικών και ειδικού ενδιαφέροντος υποθέσεων.

Πλαισιωμένη από ένα καστ εξαίρετων ηθοποιών, όπως η Άννα–Μαρία Παπαχαραλάμπους, ο Θοδωρής Αθερίδης, ο Ορέστης Τζιόβας, η Φιόνα Γεωργιάδη, ο Σπύρος Μαραγκουδάκης, η Κατερίνα Κρανίδη και η Αναστασία Γαλερού-Βλάσση, η σειρά ακολουθεί τους ήρωες κάθε ιστορίας στις παρυφές του «μαύρου» και του «άσπρου», τους βλέπει να γίνονται έρμαια των παθών τους, όπου θύματα και θύτες έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις μεγαλύτερες από το μέγεθός τους.

Παραλία (2ος κύκλος)

Η σειρά που αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό, επιστρέφει με τον δεύτερο κύκλο. Θα μας μεταφέρει στην Κρήτη του 1975, σε μια εποχή όπου η Ελλάδα αφήνει σιγά σιγά πίσω της το σκοτάδι της χούντας και η Δημοκρατία παλεύει να βρει τα πατήματά της στο ανασυγκροτημένο ελληνικό κράτος. Στους λαξευμένους βράχους των Ματάλων, παλιοί και νέοι χαρακτήρες συνυπάρχουν και αναζητούν την ταυτότητά τους μέσα σ’ έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία. Ταυτόχρονα, μια σκοτεινή ιστορία από την περίοδο της γερμανικής Κατοχής έρχεται στην επιφάνεια, απειλώντας ακόμα μια φορά να στοιχειώσει το παρόν. Μια ιστορία που όλοι λίγο έως πολύ ήξεραν, αλλά πολύ συνειδητά επέλεξαν να ξεχάσουν, και όσοι την έζησαν και επιβίωσαν, αργά ή γρήγορα, θα ζητήσουν εκδίκηση. Η επιστροφή του Παύλου (Δημήτρης Κίτσος) στην πατρογονική γη και η γνωριμία του με την Ιφιγένεια (Αφροδίτη Λιάντου) θα φέρουν στην επιφάνεια έναν απαγορευμένο, αλλά ταυτόχρονα παράφορο, έρωτα. Ο Παύλος προσπαθεί να πάρει την εξουσία στα χέρια του, ενώ η Ιφιγένεια να τη διατηρήσει. Δεν γίνεται ο ένας να επιτύχει, χωρίς να αποτύχει ο άλλος.

Παίζουν: Δημήτρης Μοθωναίος (Χάρης Καλαφάτης), Μαρία Ναυπλιώτου (χήρα – Ειρήνη), Νικολάκης Ζεγκίνογλου (πιτσιρικάς – Μανώλης), Αλέξανδρος Λογοθέτης (Διονύσης Αρχοντάκης), Δημήτρης Κίτσος (Παύλος Αρχοντάκης), Μπέτυ Λιβανού (Νικολίνα Αρχοντάκη), Γιώργος Νινιός (Δημητρός Αρχοντάκης), Μαίρη Μηνά (Μαίρη), Νικόλας Παπαγιάννης (Γράντος Μαυριτσάκης), Αφροδίτη Λιάντου (Ιφιγένεια Τουφεξή), Αλεξία Καλτσίκη (Φανή Τουφεξή), Κώστας Κάππας (Χρήστος Τουφεξής), κ.α.

Ηλέκτρα

Το καθημερινό ερωτικό δράμα εποχής που σημείωσε υψηλές τηλεθεάσεις, επιστρέφει με νέα επεισόδια, γεμάτα ανατροπές, ανομολόγητους έρωτες και σκοτεινά μυστικά που έρχονται στο φως.

Το σκληρό φως του ήλιου φωτίζει το μικρό νησί της Αρσινόης. Ο καθρέφτης γυρνάει ανάποδα. Ο Σωτήρης, προδομένος από γυναίκα, πατέρα κι αδερφό, θα γίνει από θύμα θύτης. Οι επιλογές του σε αυτό το ταξίδι εκδίκησης θα τον οδηγήσουν στο μοιραίο τέλος. Ο Νικόλας, σ’ ένα ειρωνικό γύρισμα της μοίρας, θα γίνει από θύτης θύμα μιας αδίστακτης γυναίκας. Η Νέμεσις είναι εδώ για τον Νικόλα μα και για την Ηλέκτρα, που πρόδωσε τον Σωτήρη, αλλά και προδόθηκε από τον Παύλο. Ο αρραβώνας της κόρης της μαζί του θα είναι το μεγαλύτερο χτύπημα που έχει δεχτεί ποτέ στη ζωή της. Θα τ’ αντέξει; Ηλέκτρα, Σωτήρης, Παύλος, Νεφέλη και Νικόλας παλεύουν να ζήσουν, να λησμονήσουν, ν’ αγαπηθούν, να εκδικηθούν, να εξιλεωθούν. Όλοι τους έρμαια της μοίρας μα και των επιλογών τους. Καθένας στον πόνο του, καθένας στη μοναξιά του μα και στην οργισμένη εκδίκησή του… Στο τέλος, ποιος θα νικήσει, μα και ποιος θα διαλύσει; Τι θα απομείνει; Ραγισμένες ψυχές, σκόρπια κομμάτια χάους που μονάχα ένα χέρι θεϊκό θα μπορέσει να συναρμολογήσει.

Παίζουν: Έμιλυ Κολιανδρή (Ηλέκτρα), Αποστόλης Τότσικας (Παύλος Φιλίππου), Τάσος Γιαννόπουλος (Σωτήρης Βρεττός), Κατερίνα Διδασκάλου (Δόμνα Σαγιά), Γιώργος Συμεωνίδης (Στέργιος Σαγιάς), Λουκία Παπαδάκη (Τιτίκα Βρεττού), Αλέξανδρος Μυλωνάς (Πέτρος Βρεττός), Θανάσης Πατριαρχέας (Νικόλας Βρεττός)
Οι νέοι χαρακτήρες που έρχονται στη σειρά «Ηλέκτρα»: Αλεξάνδρα Παντελάκη (Δέσπω Καραβά), Ηλιάνα Μαυρομάτη (Αγνή Ντούτση), Σπύρος Σταμούλης (Αλέξης Μπόγρης)
Σκηνοθεσία: Βίκυ Μανώλη

Έρημη χώρα

Η «Έρημη χώρα», η πρώτη παραγωγή του ERTFLIX, η οποία προβλήθηκε αποκλειστικά στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ πριν από τη μετάδοσή της στη γραμμική τηλεόραση, έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό και τους τηλεκριτικούς τόσο για τις υποδειγματικές ερμηνείες των ηθοποιών όσο και για την πλοκή της υπόθεσης. Μάλιστα, η σειρά έως σήμερα έχει καταγράψει περισσότερες από 2 εκατομμύρια θεάσεις στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ. Έτσι, ο δεύτερος κύκλος ήταν κάτι σαν… μονόδρομος.

Δυνατά και τη νέα σεζόν ο ALPHA

Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα

Είκοσι τρία χρόνια μετά την ταινία «Το κλάμα βγήκε από τον Παράδεισο», έρχεται «Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα» στον Alpha, η κωμωδία του καναλιού που όλοι περιμένουν. Βροντάκηδες, Φορτουνάκηδες, βεντέτες, δράση, κλάμα, έρωτες, δράμα, πάθος, γέλιο, πολύ γέλιο! Τι συμβαίνει, επιτέλους, στην Άνω και Κάτω Παπαριά; Όλη η ελληνική τηλεόραση σε μια σειρά, από το δίδυμο των μεγάλων επιτυχιών Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα.

Πρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Γιάννης Απέργης, Σοφία Βογιατζάκη, Βάσω Γουλιελμάκη, Τζένη Διαγούπη, Joyce Ευείδη, Μάνος Ιωάννου, Κώστας Καζάκας, Άννα Κουρή, Καίτη Κωνσταντίνου, Νίκη Λάμη, Μαρία Λεκάκη, Αντώνης Λουδάρος, Ματθίλδη Μαγγίρα, Αντιγόνη Νάκα, Σπύρος Πούλης, Μιχάλης Ρέππας, Χρύσα Ρώπα, Μαριέλα Σαββίδου, Μαίρη Σαουσοπούλου, Πάνος Σταθακόπουλος, Δήμητρα Στογιάννη, Έλενα Χαραλαμπούδη, Χάρης Χιώτης

Άγιος έρωτας

Η πολυαναμενόμενη σειρά με τον απαγορευμένο έρωτα της νέας τηλεοπτικής χρονιάς. Πόσο δυνατός είναι ο άνθρωπος απέναντι στα πιο μεγάλα του πάθη; Τον έρωτα και το μίσος; «Άγιος Έρωτας», η νέα καθημερινή, δραματική σειρά εποχής του Alpha, με τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο και την Δανάη Παππά αναμένεται να γίνει η νέα τηλεοπτική συνήθεια του κοινού.

Ένας νεαρός ιερέας και καθηγητής θεολογίας αναστατώνει μια μικρή πόλη με την άφιξή του. Εκτός από γοητεία, όμως, κρύβει και μυστικά. Κανείς δεν γνωρίζει ότι βρίσκεται εκεί διψώντας για εκδίκηση. Και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, πόσο μάλλον ο ίδιος, ότι η νεαρή κόρη του ισχυρότερου άντρα της περιοχής θα αποδειχθεί για εκείνον η μεγαλύτερή του δοκιμασία.

Σκηνοθεσία: Σπύρος Μιχαλόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Παπανικολάου, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Δανάη Παππά, Ταμίλα Κουλίεβα, Γιάννης Τσορτέκης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μαρίνα Ψάλτη, Θανάσης Κουρλαμπάς, Καλλιρόη Μυριαγκού, Ελευθερία Πάλλα, Ηλίας Βαλάσης, Μιχάλης Πανάδης, Ιφιγένεια Καραμήτρου

Ο Τιμωρός

Αυτή τη σειρά και αν περιμένουν όλοι. Ο Δημήτρης Λάλος μετά τον Σασμό, αφήνει πίσω του τον Μαθιό και γίνεται ο…. Τιμωρός που διψάει για εκδίκηση. Με κεντρικό σύμβολο έναν άγριο μαύρο λύκο, ένα επιβλητικό ζώο, «Ο Τιμωρός» Λάλος, έρχεται στα οθόνες μας. Ο ήρωας βρίσκεται ένοχος για κάτι που δεν έκανε αλλά πλήρωσε ακριβά γι αυτό. Η αθωότητα των νεανικών του χρόνων δίνει τη θέση της στη σκληρότητα και τον πόθο να εκδικηθεί αυτούς που τον πρόδωσαν, που κατέστρεψαν τη ζωή του. Μέσα από αυτή τη συνειδητότητα οδηγείται σε σκοτεινές ατραπούς, επιστρέφει στα αρχέγονα ένστικτα, κι έρχεται πρώτη φορά αντιμέτωπος πρόσωπο με πρόσωπο με το άγριο στοιχείο της προσωπικότητάς του. Παίρνει το ηθικό δίκαιο στα χέρια του και ξεκινάει μια αναζήτηση αυτών των οποίων των έβλαψαν, με στόχο την απόλυτη τιμωρία τους.

Εκτός από τον Δημήτρη Λάλο, στη σειρά θα δούμε και τη Μαρίνα Καλογήρου, η οποία απείχε καιρό από την τηλεόραση. Το πρωταγωνιστικό καστ συμπληρώνουν ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος. Η σκηνοθεσία της σειράς είναι του Μιχάλη Κωνσταντάτου.

Διάφανη Αγάπη

Η νέα αισθηματική σειρά μυστηρίου πραγματεύεται μια ρομαντική ιστορία αγάπης σε μια σύγχρονη και ξεχωριστή, σε τεχνολογία και ύφος κινηματογράφησης, σειρά. Πώς είναι να πεθαίνεις, αλλά να μένεις παγιδευμένος ανάμεσα σε δύο κόσμους; Πως είναι να πρέπει να εξιχνιάσεις την δολοφονία σου ενώ είσαι νεκρός; Μια δολοφονία, ζωές διαλυμένες, πόνος, θλίψη και μια γυναίκα μόνη σε κίνδυνο. Ένα όραμα, μια πόρτα που κλείνει χωρίς να την διαβεί… Μοιρασμένος ανάμεσα στην πραγματικότητα και την επιθυμία…Γιατί το μόνο πράγμα που πήρε μαζί του είναι η αγάπη.

Θυμίζει κάτι από… Αόρατο εραστή με Πάτρικ Σουέιζι και Ντέμι Μουρ, ενώ στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε τον Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη, ο «Μάρκος» από τη Μάγισσα του ΑΝΤ1.

Πρωταγωνιστούν οι: Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Χαρά–Μάτα Γιαννάτου, Μέγκι Σούλι, Νίκος Ψαρράς, Μιχάλης Σαράντης, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μιχάλης Οικονόμου, Άννα Μάσχα κ.ά.

Να με λες μαμά

Η νέα σειρά του καναλιού έρχεται με μία συγκλονιστική υπόθεση που θα καθηλώσει. Πρωταγωνίστρια η Μαρία Κίτσου (διπλό τηλεοπτικό «χτύπημα» φέτος, αφού θα είναι και στο πρίκουελ της Μάγισσας του ΑΝΤ1), σε έναν ρόλο έντονο, γεμάτο σασπένς που αναμένεται να ανατριχιάσει τους τηλεθεατές με την ιστορία της. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Αντώνης Αγγελόπουλος και τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει. Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο νοτιοκορεάτικο σίριαλ «Mother»του Γιούτζι Σακαμότο.

Μία γυναίκα αποφασίζει εγκαταλείψει την πλούσια ζωή της και την οικογενειακή επιχείρηση στην πόλη, για να πάει να εργαστεί σε ένα χωριό, κάνοντας εξάσκηση στο αντικείμενό της. Εκεί, γνωρίζει ένα μικρό κοριτσάκι, το οποίο, αν και φωτεινό, δείχνει ιδιαίτερα προβληματισμένο και αδύναμο. Μία περίεργη σχέση αναπτύσσεται από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους. Το κοριτσάκι αυτό δένεται με την γυναίκα και οι δυο τους περνούν χρόνο μαζί, ώσπου η γυναίκα αυτή μαθαίνει πως το παιδί ζει και μεγαλώνει σε ένα κακοποιητικό περιβάλλον. Η μητέρα της μικρής και ο πατριός της δεν ενδιαφέρονται για εκείνη. Την κακοποιούν λεκτικά και σωματικά και την αφήνουν να μεγαλώνει μόνη της, να επιβιώνει σε ένα σπίτι βρώμικο, σε συνθήκες κακές.

Η πρωταγωνίστρια (την οποία θα υποδυθεί η Μαρία Κίτσου), κάνει την ανατροπή και «αρπάζει» κρυφά το παιδί αυτό, θέλοντας να του χαρίσει μια νέα ζωή, μακριά από όλους όσους της κάνουν κακό. Στη σειρά συμμετέχει και η Δήμητρα Βλαγκοπούλου, η νικήτρια του βραβείου «Α΄ γυναικείου ρόλου» για το «Animal» της Σοφίας Εξάρχου στα 15α Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ο Γιατρός

ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ

Η μόνη παλιά σειρά, με την οποία συνεχίζει ο Alpha και καλά κάνει, αφού κατέκτησε το κοινό και ξεχώρισε πέρυσι σε μια χρονιά που ήταν γεμάτη με σειρές εποχής. Ο «Γιατρός» επιστρέφει ανανεωμένος, με νέα επεισόδια, νέες ιστορίες και καινούρια πρόσωπα, όπως ο Αλέκος Συσσοβίτης, ο οποίος υποδύεται τον Αργύρη Σταθάτο, έναν δικηγόρο που μπαίνει στο νοσοκομείο και αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις του δεύτερου κύκλου.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, στο ρόλο του Ανδρέα Βρεττού, έδωσε την πιο συγκινητική ερμηνεία της ζωής του. Στο νέο κύκλο επεισοδίων, καινούργια πρόσωπα, σημαντικοί πρωταγωνιστές, έρχονται. Θα δούμε (αλφαβητικά) τους Μαριάννα Κιμούλη, Πέτρο Λαγούτη, Θάλεια Ματίκα, Έλενα Μεγγρέλη, Ηλέκτρα Μπαρούτα, Ιωάννη Παπαζήση, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Αλέκο Συσσοβίτη. Μαζί τους οι αγαπημένοι μας από τον πρώτο κύκλο Βασιλική Τρουφάκου, Θάνος Λέκκας, Παναγιώτης Εξαρχέας, Τζωρτζίνα Λιώση, Χρήστος Ζαν Μπατίστ, Αλέξανδρος Κωχ, Ευθυμία Κάντζα, Βαγγέλης Παπαδάκης.

Ριζική ανανέωση στον ΑΝΤ1 με δυνατές σειρές

Η Μάγισσα – Φλεγόμενη καρδιά

Ο ΑΝΤ1 κάνει τη διαφορά και φέρνει για πρώτη φορά στην τηλεόραση το πρώτο ελληνικό πρίκουελ σειράς. Μετά τη «Μάγισσα» με πρωταγωνίστρια την Έλλη Τρίγγου, έρχεται η «Μάγισσα Φλεγόμενη Καρδιά» με τη Μαρία Κίτσου για να μας αποκαλύψει πώς ξεκίνησαν όλα.

Όπως η μέρα συνυπάρχει με τη νύχτα… η αγάπη με το μίσος… το καλό με το κακό… έτσι και για κάθε Κυπριανή, θα υπάρχει πάντα μια Θεοφανώ. Κι αυτή η αλυσίδα δε θα σπάσει ποτέ… Θα τη συναντάμε από την αρχή… μέχρι το τέλος του κόσμου. Στην αρχή αυτής της αλυσίδας, είναι το επόμενο ταξίδι. Στο μακρινό 1710, στην Ενετοκρατούμενη Μάνη. Εκεί, όπου οι δύο αυτές δυνάμεις δημιουργήθηκαν και συγκρούστηκαν για πρώτη φορά. Μια σύγκρουση που άφησε ανεξίτηλα σημάδια στις γενιές που ακολούθησαν. Η ίδια αλυσίδα θα μας οδηγήσει μέχρι το 1910…όπου ένας απόγονος προσπαθεί να βρει τις απαντήσεις για ένα χάρισμα που μπορεί να είναι τελικά κατάρα. Θα’ ναι, όμως, το τέλος του ταξιδιού; Σταματάει ποτέ, στ’ αλήθεια, αυτό το ταξίδι;

Σενάριο: Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης Σκηνοθεσία: Λευτέρης Χαρίτος
Πρωταγωνιστούν: Μαρία Κίτσου, Μελέτης Ηλίας, Γιούλικα Σκαφιδά,  Σπύρος Τσεκούρας,  Γιώργος Παπαγεωργίου, Σπύρος Χατζηαγγελάκης,   Έλενα Σαλαμπάση, Γιάννης Ποιμενίδης, Εριφύλη Κιτζόγλου, Αλέξανδρος Πιεχόβιακ, Ελένη Σακκά κ.ά.

Grand Hotel

Η ιστορία θα μας μεταφέρει στα χρόνια του Μεσοπολέμου μέσα από μια ιστορία γεμάτη ίντριγκες, πάθη, δολοφονίες, ραδιουργίες, συμμαχίες κι έρωτες.

Κηφισιά 1925. Η ιστορία της εξαφάνισης μιας προσφυγοπούλας καμαριέρας από ένα πολυτελές ξενοδοχείο της Κηφισιάς και η απρόσμενη άφιξη του αδερφού της που θα κάνει τα πάντα για να μάθει τι της έχει συμβεί…  Ένας απαγορευμένος έρωτας… Ανομολόγητα πάθη και αναπάντεχα εγκλήματα… Ένα ξενοδοχείο γεμάτο μυστικά! Καλώς ήρθατε στο Grand Hotel…

Σκηνοθεσία: Γιάννης Βασιλειάδης
Πρωταγωνιστούν: Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Τάσος Νούσιας, Γιώργος Γεροντιδάκης, Καλλιόπη Χάσκα, Κόρα Καρβούνη, Μιχάλης Συριόπουλος, Γιολάντα Καλογεροπούλου, Τζώρτζια Κουβαράκη κ.ά.

Παιχνίδια εκδίκησης

Η Μαριλίτα Λαμπροπούλου, μετά το τέλος του Σασμού, αφήνει πίσω της την Βασιλική κι έρχεται στον ΑΝΤ1 για να πρωταγωνιστήσει σε ένα ερωτικό ψυχολογικό θρίλερ για μια γυναίκα που ενώ ζει μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή με τον σύζυγό της, ανακαλύπτει ότι ο άντρας της την απατά με μια πολύ νεότερή της. Δίπλα της ο Νίκος Κουρής και σίγουρα θα είναι από τα τηλεοπτικά ζευγάρια που αναμένεται να «κλέψουν» την παράσταση τη νέα σεζόν.

Σκηνοθεσία: Αλέκος Κυράνης
Πρωταγωνιστούν: Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Νίκος Κουρής

VIΠ – Καλά Γεράματα

Η κωμική σειρά του καναλιού, είναι όπως διαβάζουμε, μία αυστηρώς κατάλληλη κωμωδία, η οποία έρχεται σε ένα γηροκομείο… σκέτη τρέλα! Γεράστε άφοβα.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Βογιατζάκης
Πρωταγωνιστούν: Τάσος Χαλκιάς, Λυδία Φωτοπούλου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Χριστίνα Τσάφου, Κώστας Καζάκας, Άννα Κουτσαφτίκη, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Μαρία Πετεβή, Σταύρος Τσουμάνης, Πάρις Θωμόπουλος κ.ά. 

Το MEGA, ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζει

Το Megaλο κανάλι και τη νέα χρονιά θα πορευτεί κυρίως με τις παλαιότερες σειρές του, ακολουθώντας το «ομάδα που κερδίζει, δεν την αλλάζεις. Ωστόσο, δεν ξέρουμε κατά πόσο θα βγει αυτό, αν κρίνουμε πως ο ανταγωνισμός έχει κάνει «ολικό λίφτινγκ» στο πρόγραμμά του, ενώ πάντα υπάρχει και ο παράγοντας κόπωση του κοινού, επιλέγοντας να δει και κάτι καινούριο. Θα υπάρξουν και νέες παραγωγές στο Mega, όπως η νέα σειρά του Ανδρέα Γεωργίου, «Ταμπού».

Έτσι, η νέα τηλεοπτική χρονιά θα ξεκινήσει με τον τέταρτο κύκλο της «Γης της Ελιάς», τον τρίτο -και τελευταίο- του Maestro, τον δεύτερο της Famagusta, αλλά και εκείνον της σειράς «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό» που δεν βγήκε πέρυσι, όπως περιμέναμε, και σχεδόν την είχαμε ξεχάσει. Τέλος, θα προβληθούν και οι «17 Κλωστές» του Σωτήρη Τσαφούλια, με τον Πάνο Βλάχο, παραγωγής Cosmote TV.