Υλικά

  • 8 μεγάλες ντομάτες
  • 1 φλ. τσαγιού ρύζι (προτιμήστε καρολίνα)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
  • 1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Κόψτε το πάνω μέρος από κάθε ντομάτα και αδειάστε το περιεχόμενο της χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Κρατήστε το περιεχόμενο σε ένα μπολ.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το ρύζι, το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τον μαϊντανό. Προσθέστε το περιεχόμενο των ντοματών που κρατήσατε και ανακατέψτε καλά.
  4. Γεμίστε κάθε ντομάτα με το μείγμα ρυζιού που ετοιμάσατε και καλύψτε τις με τα κομμένα καπάκια τους.
  5. Τοποθετήστε τις γεμισμένες ντομάτες σε ένα ταψί και ρίξτε λίγο νερό στον πάτο του ταψιού.
  6. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45- 50 λεπτά ή μέχρι οι ντομάτες να είναι μαλακές και το ρύζι να είναι μαγειρεμένο.
  7. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν ελαφρώς πριν σερβίρετε.