Όταν είναι να πας ένα ταξίδι και ειδικά στο εξωτερικό, θα ακούσεις από φίλους και γνωστούς ή θα διαβάσεις σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, διάφορες «χρήσιμες συμβουλές» για το «πρέπει» και «δεν πρέπει».

Δε λέμε, καλές είναι οι συμβουλές και σε πολλές περιπτώσεις είναι χρήσιμες, ειδικά αν κάποιος έχει κάνει το ταξίδι πριν από εσένα. Όμως, δεν είναι «ιερές», ούτε και αλάνθαστες, βεβαίως.

Ιδού, παρακάτω μια ταξιδιωτικές συμβουλές που ακούς συχνά, αλλά στην πράξη είναι μάλλον… άκυρες!

Μην πάρετε οδηγό μαζί σας, ό,τι χρειαστείτε θα το βρείτε στο διαδίκτυο

Στις μέρες μας αυτό ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό στην πραγματικότητα, όμως αν θέλετε να γλιτώσετε τις ώρες που θα ψάχνετε μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σας για πληροφορίες… ένας ταξιδιωτικός οδηγός είναι πάντα η πιο εύκολη και άμεση λύση.

Βρείτε κατάλυμα μακριά από το κέντρο ή εκεί που βρίσκονται τα αξιοθέατα

Η λογική εδώ είναι πως στο κέντρο ή σε μια δημοφιλή περιοχή, οι τιμές των ξενοδοχείων είναι πιο ακριβές, σε σχέση με εκείνα που βρίσκονται πιο μακριά. Ωστόσο, ενώ πιστεύουμε πως θα γλιτώσουμε χρήματα με μια πιθανώς πιο φθηνή διαμονή, στην πραγματικότητα μπορεί να δώσουμε και περισσότερα στις μετακινήσεις.

Να κλείσετε ξενοδοχείο χωρίς πρωινό

Κι εδώ επικρατεί η λογική του φθηνότερου δωματίου, ωστόσο, αν τα βάλετε κάτω, σας συμφέρει η επιλογή του πρωινού. Θα φάτε καλά που θα σας κρατήσει για ώρες., ενώ χωρίς πρωινό θα αγοράσετε σίγουρα απ’ έξω, ανεβάζοντας στην ουσία τον προϋπολογισμό.

Οι γυναίκες δεν πρέπει να ταξιδεύουν ποτέ μόνες

Είναι μία από τις πιο «πολυταξιδεμένες» ταξιδιωτικές συμβουλές. Η απάντηση σε αυτήν, ωστόσο, δεν είναι μία και μοναδική. Υπάρχουν σίγουρα μέρη, όπως η Ινδία και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, που θα αποτελούσαν τουλάχιστον πρόκληση για μια γυναίκα, όμως αυτό δεν ισχύει για όλα τα μέρη του κόσμου. Άσχημα πράγματα μπορεί να συμβούν παντού, είτε είσαι άντρας ή γυναίκα. Η καλύτερη συμβουλή που θα μπορούσε να δώσει κανείς, θα ήταν να προσέχει, να έχει ενημερωθεί για τα επικίνδυνα σημεία της πόλης στην οποία ταξιδεύει και να μην εμπιστεύεται κάποιον που γνώρισε στο ταξίδι.

Πάρτε αρκετό υγρό φακών/αντηλιακό/φάρμακα για όλη τη διάρκεια του ταξιδιού

Και πάλι αυτό εξαρτάται σε κάποιο βαθμό από τον προορισμό σας, όμως σε γενικές γραμμές όπου κι αν πάτε, μπορείτε να βρείτε τα πάντα… πολλές φορές μάλιστα φθηνότερα.