Φέτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 θα δούμε ορισμένα νέα αγωνίσματα να παρουσιάζονται στο Παρίσι, ενώ θα απουσιάζουν ορισμένα που «κόπηκαν» από τη ΔΟΕ πριν από λίγο καιρό.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να καταργήσει το καράτε από ολυμπιακό άθλημα, παρά το σύντομο ντεμπούτο που έκανε το 2021 στους Αγώνες στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Ο Antonio Espinós, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε, υποστήριξε ότι «η διαδικασία της ΔΟΕ δεν είναι διαφανής. Είναι πολύ καλά κρυμμένο μυστικό ο τρόπος που αποφασίσει η ΔΟΕ για το ολυμπιακό πρόγραμμα… Αυτό που συνέβη δεν είναι ότι το καράτε δεν συμπεριλήφθηκε επίτηδες. Αποκλείστηκε, κάτι που δεν είναι το ίδιο».

Έπειτα, θα μείνουν εκτός προγράμματος το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ, όμως σε αντίθεση με το καράτε, αναμένεται να επιστρέψουν στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες το 2028, έγραψε η ιστοσελίδα Today.

«Το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ θα κάνουν εκατομμύρια φιλάθλους να ασχοληθούν με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ειδικά με τις ΗΠΑ να φιλοξενούν πολλούς από τους καλύτερους παίκτες του αθλήματος και τα μεγαλύτερα αστέρια από όλο τον κόσμο», είπε ο Riccardo Fraccari, πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Μπέιζμπολ-Σόφτμπολ.

Εντούτοις, φέτος προστέθηκαν ορισμένα αθλήματα, όπως το breakdance που θα κάνει για πρώτη φορά την εμφάνιση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επίσης, θα περιαμβάνονται άλλα τέσσερα αγωνίσματα, που είναι τα εξής: κανόε καγιάκ, σερφ, skateboarding και sport climbing.