H Natalie Portman βρέθηκε στη Μύκονο και την είδαμε σε μερικές φωτογραφίες να πηγαίνει στη θάλασσα φορώντας ένα λευκό φόρεμα, γυαλιά ηλίου και ένα ζευγάρι σανδάλια Birkenstock σε λιλά απόχρωση. Τα σανδάλια Birkenstock αν και ξεκίνησαν ως ανατομικά παπούτσια για μεσήλικες, έχουν φτάσει να αγαπηθούν τόσο για την άνεση όσο και για το σχεδιασμό τους.

Τα φορούν άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών και όλων των κοινωνικών τάξεων ( με τη Natalie Portman να το αποδεικνύει περίτρανα.) Εντάξει ίσως λίγο παραπάνω αδυναμία να του έχουν οι «φασαίες»,αλλά η αλήθεια είναι ότι το βολεύονται σχεδόν όλοι. Εξάλλου υπάρχουν πολλές εκδοχές και καλύπτουν όλα τα γούστα, από πολύ βασικά σχέδια μέχρι και ιδιαίτερα ξεχωριστά και εκκεντρικά.

Ποια είναι η ιστορία πίσω από τα Birkenstock;

Η εταιρεία Birkenstock ιδρύθηκε το 1774 στη Γερμανία από τον Johann Adam Birkenstock. Η οικογένεια Birkenstock συνέχισε να εξελίσσει την επιχείρηση, με καινοτομίες όπως το πρώτο εργονομικό πέλμα το 1896 και τη δημιουργία του πρώτου μοντέλου με το εμβληματικό ανατομικό πέλμα το 1964. Τα Birkenstock έγιναν γνωστά σε όλο τον κόσμο τη δεκαετία του 1970, όταν εισήχθησαν στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών.

Το κλειδί της άνεσης των Birkenstock είναι το ανατομικό πέλμα, το οποίο υποστηρίζει φυσικά την καμάρα του ποδιού και παρέχει σταθερότητα και ισορροπία. Είναι κατασκευασμένο από φελλό και λάτεξ, που προσαρμόζεται στο σχήμα του ποδιού με τη χρήση. Τα σανδάλια κατασκευάζονται από υλικά υψηλής ποιότητας, όπως φυσικό δέρμα, σουέντ, και αδιάβροχο συνθετικό υλικό Birko-Flor. Η σόλα είναι από ανθεκτικό καουτσούκ EVA που απορροφά τους κραδασμούς.

Η Birkenstock είναι γνωστή για τις περιβαλλοντικά φιλικές της πρακτικές, χρησιμοποιώντας βιώσιμα υλικά και διατηρώντας υψηλά πρότυπα στην παραγωγή για την ελαχιστοποίηση των αποβλήτων.

Ποιό σχέδιο φόρεσε η Natalie Portman

Tα σανδάλια της ηθοποιού είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σχέδια του brand. Λέγονται Arizona, βγαίνουν σε αρκετά χρώματα και κοστίζουν 50 ευρώ. Είναι αδιάβροχα και βολεύουν στην παραλία.

Birkenstock – Παντόφλες Arizona EVA 49.99 €