Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών», Μάκης Στεργίου, έκανε την ακόλουθη διευκρινιστική δήλωση, για την τοποθέτηση του, στην τηλεμαχία της Δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης, για την τιμωρία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Π.Α.Ο.Κ.

Στην δήλωση του αναφέρει:

« Πολλοί ήταν αυτοί που βιάστηκαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά, την έκκληση για συσπείρωση που έκανα χθες, κατά τη διάρκεια του debate στην Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης, για την τιμωρία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Π.Α.Ο.Κ. Θέλω να υπενθυμίσω σε όλους πως η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» και εγώ προσωπικά έχω σταθεί αλληλέγγυος στους δίκαιους αγώνες όλων των ομάδων της πόλης μας. Ήμουν εκεί, όταν ο Άρης έκανε αγώνα για το άρθρο 44, όσο και τώρα για την ένταξή του στο άρθρο 99. Ήμουν παρών στον αγώνα του Ηρακλή κατά της πολιτείας όταν μέσα σε μια νύχτα υποβιβάστηκε στην ερασιτεχνική κατηγορία.

Πάντα, τόνιζα την έλλειψη ισονομίας, την έλλειψη ίδιας μεταχείρισης, την προσπάθεια του κράτους των Αθηνών, να υπονομεύσει τις ομάδες μας. Τιμώ και σέβομαι την Ιστορία όλων των Συλλόγων της πόλης και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παίξει μικροπολιτικά παιχνίδια στην πλάτη μου και να δημιουργήσει κλίμα εις βάρος μου.
Δυστυχώς για κάποιους, είμαι ανεξάρτητος σε όλα τα επίπεδα.

Δεν δεσμεύομαι από κανέναν και τίποτα. Επιδιώκω μέσα από τον προσωπικό μου αγώνα, μόνο το συμφέρον της πόλης μου. Μέλημα μου, είναι να υπάρχει σε όλα τα ζητήματα αδικίας και εκμετάλλευσης, κοινή γραμμή από όλους τους πολίτες, από όλους τους φορείς.

Θέλω και τις τρεις ομάδες πρωταγωνίστριες. Δεν καπηλεύτηκα ποτέ το οπαδικό αίσθημα. Δεν έστησα ποτέ επικοινωνιακά παιχνίδια αυτοπροβολής με φόντο τις ομάδες της πόλης. Δεν είπα ποτέ να υπάρχει μια ομάδα σε κάθε άθλημα. Για όλα αυτά κύριοι, πρέπει να κοιτάξετε δίπλα σας, στον κ. Μπουτάρη και στον κ. Καλαφάτη.
Θέλω μια πόλη ισχυρή, με συλλόγους εύρωστους, οικονομικά ανεξάρτητους και ικανούς να «χτυπήσουν» το κατεστημένο των Αθηνών».