«Η πολιτική που εφαρμόζουν, απορρίπτεται απ’ τον πολίτη. Πρέπει να αλλάξουν πολιτική», δήλωσε ο πρώην υπουργός Γεράσιμος Αρσένης, τονίζοντας ότι «η αντιμετώπιση της κρίσης δεν γίνεται με υποταγή και σκυμμένο κεφάλι».

Ο πρώην υπουργός, μιλώντας στον Alpha 9,89, εκτίμησε ότι «έτσι όπως πάμε δεν θα βγούμε από την κρίση ούτε το 2014. Η πολιτική που ακολουθούμε βαθαίνει την κρίση. Πάμε σε επικίνδυνο αδιέξοδο με δύσκολες καταστάσεις. Πρέπει να κάνουμε στροφή στην πολιτική μας».

Ο κ. Αρσένης έκανε δε λόγο για «πολιτικές ευθύνες που έχουν ονοματεπώνυμο». «Θα έπρεπε να είχαμε πάρει μέτρα αλλά και όλα να τα είχαμε κάνει σωστά θα μας επηρέαζε η διεθνής κρίση», είπε χαρακτηριστικά, ενώ υποστήριξε ότι «ο Έλληνας πολιτικός όταν πάει στο εξωτερικό δεν πρέπει να ‘ναι καλό παιδί αλλά να διαπραγματεύεται».

Για τη λίστα Λαγκάρντ ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι «υπάρχουν ευθύνες. Έπρεπε να ελεγχθούν τα στοιχεία που λάβαμε» και τόνισε ότι «για να καταπολεμηθεί η διαφθορά χρειάζεται η βούληση της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος». «Όσον αφορά δε, τα cds δεν έγινε ο έλεγχος που έπρεπε να γίνει», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Αρσένης δήλωσε ανοικτός σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαι ενεργός πολίτης και φυσικά είμαι στη διάθεση να καταθέσω την εμπειρία μου αν μου ζητηθεί» είπε ο πρώην υπουργός και χαρακτήρισε χαρισματικό ηγέτη με θάρρος και ανοικτό μυαλό τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά «ο Τσίπρας είναι χαρισματικός και μπορεί να κάνει πράγματα…».