Σε πάνω από 30 περιοχές δρούσε το κύκλωμα των εκβιαστών που απειλούσε τουλάχιστον 78 καταστηματάρχες. Το πελατολόγιο περιελάμβανε από καντίνες, καφέ και σουβλατζίδικα, μέχρι μπαρ και πασίγνωστα νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας.

Οι «ταρίφες» ποίκιλαν, με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR να αποκαλύπτει διαλόγους των μελών της οργάνωσης, στους οποίους για ένα ψητοπωλείο ζητούν 200 ευρώ τον μήνα.

Π.Ι. – Μέλος Κυκλώματος
Το ψητοπωλείο (…) το έχουμε τους τελευταίους τέσσερις μήνες, για την “προστασία” του παίρνω 200 ευρώ το μήνα. Το ποσό όμως είναι πολύ μικρό.

Μέλος Κυκλώματος
Το βράδυ είχα να πάω να βάλω βόμβα σ’ ένα φορτηγό. Έχω και άλλοθι. Γιατί άμα γίνει κάτι εγώ θα πω ήμουν στο ξενοδοχείο με τη γκόμενα.

Η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, παρέχοντας «προστασία» σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εισπράττοντας εκβιαστικά από τους ιδιοκτήτες τους διάφορα χρηματικά ποσά σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τα μέλη του κυκλώματος εκβιαστών τηρούσαν αυστηρά μέτρα προστασίας, καθώς στις μεταξύ τους τηλεφωνικές επικοινωνίες σπάνια ανέφεραν τα μικρά τους ονόματα και ποτέ τα επίθετά τους. Σχεδόν πάντα μιλούσαν αόριστα και συνθηματικά, με κωδικοποιημένες εκφράσεις και λέξεις (αργκό), ενώ χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές εφαρμογές, προτιμώντας περισσότερο τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις.