Υλικά

  • 8- 10 καρότα ξεφλουδισμένα, κομμένα στη μέση ή στα τέσσερα αν πρόκειται για μεγάλα καρότα
  • 2 κ. σ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κ. γλ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 4 κ. σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο με το σκόρδο.
  3. Τοποθετήστε τα καρότα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  4. Περιχύστε τα με το μείγμα βουτύρου- σκόρδου.
  5. Ψήστε τα στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Κουνήστε το ταψί περιστασιακά για να περιστρέψετε τα καρότα.
  7. Καλύψτε με την τριμμένη παρμεζάνα και ψήστε για άλλα 10 λεπτά.
  8. Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως