Υλικά
- 8- 10 καρότα ξεφλουδισμένα, κομμένα στη μέση ή στα τέσσερα αν πρόκειται για μεγάλα καρότα
- 2 κ. σ. βούτυρο λιωμένο
- 2 κ. γλ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 4 κ. σ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο με το σκόρδο.
- Τοποθετήστε τα καρότα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Περιχύστε τα με το μείγμα βουτύρου- σκόρδου.
- Ψήστε τα στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Κουνήστε το ταψί περιστασιακά για να περιστρέψετε τα καρότα.
- Καλύψτε με την τριμμένη παρμεζάνα και ψήστε για άλλα 10 λεπτά.
- Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως