Τέλος χρόνου για τον δακτύλιο στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος παύει να ισχύει μετά την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024. Το μέτρο θα τεθεί ξανά σε ισχύ τον ερχόμενο Οκτώβριο, γύρω στα μέσα του μήνα.

Σημειώνεται πως ο δακτύλιος ισχύει από Δευτέρα έως Πέμπτη, κατά τις ώρες 07:00 – 20:00, και την Παρασκευή από 07:00 – 15:00.

Τα μέτρα του δακτυλίου δεν ισχύουν τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που υπάρχει απεργία των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ζυγές ημερομηνίες: Κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα με αριθμό κυκλοφορίας που τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8.
Μονές ημερομηνίες: Κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα με αριθμό κυκλοφορίας που τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Ποιοι έχουν ελεύθερη διέλευση στον δακτύλιο

Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας, που έχουν μόνιμη κατοικία μέσα στα όρια του δακτυλίου μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν από τα όρια ελεύθερα. Ωστόσο, θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί την ειδική κάρτα που χορηγείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων. Επίσης, ελεύθερα διέρχονται τα οχήματα ιατρών που φέρουν το ειδικό σήμα, φυσιοθεραπευτών, αναπήρων πολέμου, αυτοκίνητα που οδηγούνται από ή μεταφέρουν ΑμεΑ ή ασθενείς που χρήζουν συχνής θεραπείας.

Στις εξαιρέσεις συμπεριλαμβάνονται και αυτοκίνητα κρατικών υπηρεσιών, ΟΤΑ, Οργανισμών ή επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας με ειδικούς αριθμούς κυκλοφορίας ή με εμφανή σήματα των υπηρεσιών αυτών, για τους επικεφαλής ξένων διπλωματικών αποστολών, εκπροσώπων του Τύπου με περιορισμό ανά ΜΜΕ.

Το πρόστιμο με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι παραβάτες ανέρχεται στα 100 ευρώ.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ΦΕΚ