«Δεν μπαίνω στη μάχη για το ΠΑΣΟΚ για να είναι ένα συμπλήρωμα» δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για την προεδρία του κόμματος.

«Όταν προσλαμβάνεις το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας ως δεκανίκι πρέπει να αποφασίσεις αν θα πας δεξιά ή αριστερά. Εγώ δεν μπαίνω σε αυτό τον αγώνα για να δω το ΠΑΣΟΚ ως ένα συμπλήρωμα. Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ είναι ένα μικρό κόμμα. Εγώ αυτό που διατύπωσα μέσα και στην προσωπική μου διακήρυξη, είναι ένα μεγάλο, κυβερνών ΠαΣοΚ, το οποίο είναι κάτι που μπορεί να γίνει και το οποίο -λίγο να αναλύσουμε τα γεγονότα-, θα δούμε ότι υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, οι οποίοι έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ, δεν πήγαν να ψηφίσουν. Απευθυνόμαστε σε αυτούς του ανθρώπους και σε όλους όσους για κάποιο λόγο απομακρύνθηκαν για να το κάνουμε ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ» τόνισε, μιλώντας στο One και στον Μάνο Νιφλή.

«Όσοι μιλούν για συμπληρώματα και δεκανίκια βλέπουν ένα ΠΑΣΟΚ ως συμπλήρωμα και δεκανίκι» επισήμανε.

Στην κριτική ότι έλειψε πολλά χρόνια από το ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι δεν έλειψε ούτε μια μέρα από τον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας. «Η ιδεολογική μου ταυτότητα είναι πολύ σταθερή, σοσιαλδημοκρατική».

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωσή της το 2017 ότι «το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον κύκλο του» θύμισε ότι τότε το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε μόνο του να κλείσει τον κύκλο του και να πάει στο Κίνημα Αλλαγής, συμπράττοντας με άλλα 6-7 κόμματα.