Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε χθες Τρίτη —για ακόμη μια φορά— να απαγορευθεί ο τύπος του ημιαυτόματου τουφεκιού εφόδου που χρησιμοποιήθηκε το Σάββατο στην απόπειρα δολοφονίας του Ρεπουμπλικάνου προκατόχου του και υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ.

«Βοηθήστε με να απαλλάξουμε τους δρόμους της Αμερικής από αυτά τα πολεμικά όπλα. Ένα AR-15 χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ (…) Είναι καιρός να απαγορευθούν» τα τουφέκια του είδους, είπε ο Δημοκρατικός κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Λας Βέγκας.

Επιπλέον ο Μπάιντεν παραδέχτηκε ότι είναι γέρος, αλλά επισήμανε πως η εμπειρία της ζωής του μπορεί να φέρει σοφία. «Ήμουν νέος και τώρα είμαι γέρος. Ωστόσο, δεν έχω δει τους δίκαιους να εγκαταλείπονται. Και δεν θα δω τους δίκαιους εγκαταλελειμμένους».

«Ελπίζω ότι, με την ηλικία να έχω επιδείξει λίγη σοφία», τόνισε ο ίδιος και συνέχισε. «Να τι ξέρω: Ξέρω πώς να λέω την αλήθεια. Ξέρω το σωστό από το λάθος. Ξέρω πώς να κάνω αυτή τη δουλειά. Και ξέρω ότι ο καλός Θεός δεν μας έφερε ως εδώ για να μας αφήσει τώρα. Έχουμε περισσότερη δουλειά να κάνουμε. Αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να ασχοληθούμε».

Επίσης, εξέφρασε την ανακούφισή του για το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βγήκε σώος από την απόπειρα δολοφονίας του Σαββάτου.

«Λίγες ημέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, είμαι ευγνώμων που δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Συνεχίζουμε να προσευχόμαστε γι’ αυτόν και την οικογένειά του», συμπλήρωσε ο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, έκανε ξανά έκκληση για να χαμηλώσουν οι τόνοι της προεκλογικής περιόδου. «Ήρθε η ώρα για μια σημαντική συζήτηση σε αυτή τη χώρα. Η πολιτική μας έχει γίνει πολύ εμπρηστική», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Τζο Μπάιντεν δεν έχασε την ευκαιρία να επικρίνει τον Τραμπ παρά τις ευχές τονίζοντας:«Τώρα, επειδή πρέπει να χαμηλώσουμε τους τόμους της πολιτικής μας που σχετίζεται με τη βία, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να λέμε την αλήθεια»

«Εδώ είναι η αλήθεια για το γιατί η προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ ήταν κόλαση για τη μαύρη Αμερική», δήλωσε ο Μπάιντεν, αναφέροντας πολιτικές του Τραμπ που έβλαψαν τις κοινότητες των Αφροαμερικανών.

«Δεν μας άφησε κανένα περιθώριο για να κάνουμε αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε: να επενδύσουμε σε πράγματα που επηρεάζουν τις ζωές των ανθρώπων, όπως η φροντίδα των παιδιών, η φροντίδα των ηλικιωμένων και τόσα άλλα που αναπτύσσουν την οικονομία», είπε ο Μπάιντεν. «Η κακοδιαχείριση της πανδημίας που έκανε ήταν ιδιαίτερα καταστροφική για τις κοινότητες των Αφροαμερικανών».