Για φορολογική εξόντωση των πολιτών κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ένα μεγάλο μέρος των πολιτών αδυνατεί να πληρώσει τους εξοντωτικούς φόρους, την ίδια στιγμή που ο πλούτος φοροδιαφεύγει και τυγχάνει προκλητικής ασυλίας. Αυτή είναι η αλήθεια που η κυβέρνηση επιμελώς αποκρύβει, ενώ, ταυτόχρονα, σχεδιάζει νέους ληστρικούς φόρους και ετοιμάζεται να προχωρήσει σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων και ενοικίων», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι των 500 ευρώ, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι επαγγελματίες που βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να κλείνουν», συνεχίζει η ανακοίνωση, «βρίσκονται στο στόχαστρο μιας ανάλγητης και ταξικής πολιτικής που βαθαίνει την ύφεση και διαλύει την οικονομία και την κοινωνία».

«Τα δημόσια έσοδα δεν πρόκειται να αυξηθούν όσο ακολουθείται η πολιτική της φορολογικής εξόντωσης των ασθενέστερων και μεσαίων στρωμάτων. Η οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει όσο συνεχίζεται η πολιτική λιτότητας, ύφεσης και ανεργίας. Απαιτείται να παγώσουν άμεσα τα χρέη στην εφορία των άνεργων και των νοικοκυριών με μηδενικό εισόδημα».