Η κυβέρνηση εκβιάζοντας τους ιδιώτες γιατρούς για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, είναι σαν να εκβιάζει τους ασθενείς» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος είχε συνάντηση στη Βουλή με το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κατόπιν αιτήματος τους.

«Τα στοιχεία της Eurostat είναι αποκαλυπτικά. Ο ελληνικός λαός πληρώνει τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες στην Ευρώπη. Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες για να αναγεννήσει το ΕΣΥ, φτάνει στο σημείο των εκβιασμών. Εκβιάζοντας, όμως, τους ιδιώτες γιατρούς για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, είναι σαν να εκβιάζει τους ασθενείς» ανέφερε μεταξύ άλλων στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Ανδρουλάκης

«Γι’ αυτό, λοιπόν, εμείς στεκόμαστε απέναντι. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει ένας εθνικός διάλογος με όλα τα κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που εμπνεύστηκε, ίδρυσε και ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και έχουμε προτεραιότητα να το ξαναοικοδομήσουμε» πρόσθεσε ο Ν. Ανδρουλάκης και κατέληξε επισημαίνοντας:

«Αυτό προϋποθέτει μόνιμους γιατρούς, έναν νέο υγειονομικό χάρτη και σοβαρή αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης -κάτι που δυστυχώς έχει γίνει μόνο σε επίπεδο υποδομών- ώστε να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί αλλά πάνω απ’ όλα να υπηρετούμε τον πολίτη σε μια εποχή μεγάλων ανισοτήτων».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθ. Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι το ΕΣΥ «χρειάζεται βελτιώσεις», ενώ αναφερόμενος στο άρθρο 65 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας που προβλέπει τη δυνατότητα ενίσχυσης δημόσιων δομών με επίκληση των υπηρεσιών ιδιωτών ιατρών και τη στέρηση του δικαιώματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε όσους το αρνηθούν, τόνισε ότι «εφόσον νομοθετηθεί, θα δηλητηριάζει την αναγκαία σχέση συνεννόησης για την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Πηγή: ΑΠΕ