Σαρωτική ήταν η Μαρία Σάκκαρη στον δεύτερό της αγώνα στο Ολυμπιακό Τουρνουά του τένις.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της υπεροχής της και κέρδισε την κινέζα αντίπαλό της με 2-0 σετ (6-2 και 6-1) ύστερα από 65 λεπτά αγώνα παίρνοντας την πρόκριση για τον τρίτο γύρο του μονού γυναικών στο Παρίσι.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατάκτησε επάξια τη συμμετοχή της στις 16 καλύτερες αθλήτριες για δεύτερη συνεχή διοργάνωση, μετά τους Αγώνες του Τόκιο το 2021. Μετά τη χθεσινή νίκη απέναντι στην Μαυροβούνια Ντάνκα Κόβινιτς σε 58 λεπτά (6-0, 6-1), η Σάκκαρη ήταν και σήμερα εντυπωσιακή, απέναντι σε μια αθλήτρια επί της οποίας μετρά, πλέον, τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γι΄ αυτήν, καθώς με συγκέντρωση και αποφασιστικότητα καθήλωσε την αντίπαλό της, έκανε δύο break και φτάνοντας στο 4-1 δρομολόγησε τις εξελίξεις στο πρώτο σετ. Η Σάκκαρη ξεκίνησε με break για να προηγηθεί με 2-0. Η Γιου απάντησε με τον ίδιο τρόπο και μείωσε σε 2-1, αλλά αυτό ήταν το κύκνειο άσμα της στο παιχνίδι, καθώς η αντίπαλός της πήρε τα τέσσερα επόμενα games και έφτασε θριαμβευτικά στο 6-1 και την πρόκριση.

Στη φάση των «16» η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Ουκρανή Μάρτα Κόστιουκ, η οποία με τη σειρά της απέκλεισε Κλάρα Μπουρέλ με 7-6(3), 6-2.

Σε δηλώσεις της μετά τον αγώνα, η Μαρία Σάκκαρη, σημείωσε: «Σε ένα ματς πάντα υπάρχει ένα άγχος. Δεν αλλάζει κάτι. Θέλεις να κάνει ό,τι καλύτερο μπορείς ειδικά αν εκπροσωπείς τη χώρα σου. Σήμερα ήταν μια πολύ δύσκολη αντίπαλος αλλά νομίζω ότι είχα την ηρεμία να παίξω το παιχνίδι μου και να κάνω αυτό που πρέπει.

Νομίζω ότι το άγχος και οι προσδοκίες είναι διαφορετικές. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο δεν μπαίνεις σαν Μαρία Σάκκαρη αλλά σαν Ελλάδα. Κουβαλάς μια χώρα πίσω σου, δεν το κάνουμε απλά για τον εαυτό μας. Είναι διαφορετικό το άγχος. Αυτό το συναίσθημα είναι απερίγραπτο».

Για την επόμενη αντίπαλό της, η Μαρία Σάκκαρη σημείωσε: «Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο ματς. Έχω το ματς του Γουίμπλεντον πέρσι στο μυαλό μου που ήταν πολύ δύσκολο να αποδεχτώ την ήττα μου. Παίζω καλά, το παιχνίδι μου, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, έχοντας πάνω από όλα τη χώρα μου. Γενικότερα θετική σκέψη.

Πρώτα πρέπει να κερδίσω αύριο. Όταν είσαι μέσα στην οχτάδα, στους 8 θα παίξεις κάποιον καλό. Δεν μπορείς να πάρεις μετάλλιο περπατώντας ειδικά όταν παίζουν όλες οι παίκτριες. Ο ανταγωνισμός είναι όπως σε ένα μεγάλο γκραν σλαμ, απλά με άλλο σκεπτικό. Ας συγκεντρωθούμε τώρα στο μικτό που είναι το απόγευμα και μετά στο αυριανό μονό».