Τη βαθιά του οδύνη για όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και τον θάνατο αθώων παιδιών εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι αυτό αποδεικνύει την ανάγκη να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός που θα συμπαρασύρει και το βόρειο μέτωπο μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου και πως δεν μπορεί να μένει η διεθνής κοινότητα απαθής, αλλά και πως η Ελλάδα εργάζεται προς την κατεύθυνση της κατάπαυσης του πυρός.

Στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφέρθηκε επίσης στο μέτωπο της ακρίβειας με μια σχετική αποκλιμάκωση να υπάρχει στα ράφια και με ελέγχους από την ΔΙΜΕΑ σε όλο το πλαίσιο της εφοδιαστικής αλυσίδας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά της ενέργειας με μια απότομη αύξηση τιμών σε όλη την ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια και αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα φορολογήσει τα κέρδη των εταιρειών, γιατί δεν μπορεί ο έλληνας καταναλωτής να πληρώνει τις δυσλειτουργίες στην αγορά.

«Χαίρομαι που οι τιμές επανήλθαν σε κανονικά επίπεδα, αλλά όλοι πρέπει να ξέρουν ότι η κυβέρνηση θα είναι πάνα έτοιμη να παρέμβει».

Για την υγεία ο πρωθυπουργός είπε ότι μετά από συνεννόηση του υπουργείου με τους συλλόγους βρέθηκε λύση για να καλυφθούν οι εφημερίες. «Αυτή είναι μια προσωρινή λύση και η σχετική διάταξη που ψηφίζεται στη Βουλή να μην χρειαστεί να ενεργοποιηθεί».

Είπε ακόμα ότι όσον αφορά τη λειψυδρία που αντιμετωπίζουν περιοχές της χώρας τόνισε ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις έκτακτες καταστάσεις, αλλά θα χρειαστούν οι δομικές παρεμβάσεις και η κυβέρνηση θα κάνει πρόσθετες εξαγγελίες.