Βουλευτής στη Β’ Αθηνών συνεχώς από το 1981 έως σήμερα, υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ., το 1997, υπουργός σε «καυτά» υπουργεία , δικηγόρος, συγγραφέας 30 βιβλίων, έφεδρος ανθυπολοχαγός στους καταδρομείς, ιστορικός, πατέρας τριών παιδιών και τώρα πρόεδρος της πιο βραχύβιας Βουλής, με θητεία ενάμιση μήνα.

Ο Βύρων Πολύδωρας δηλώνει με χιούμορ ότι είναι απλά ένας «χαρλεάς χωρίς τατού», αναφερόμενος στη μηχανή του την οποία χαρακτηρίζει «εκδίκηση για τα πέτρινα μοτοσικλετιστικά χρόνια» που πέρασε κάνοντας διανομές στο μπακάλικο του πατέρα του.

Σύμφωνα με την Real News, την αγαπημένου Harley Davidson την έχει ακόμα, αν και δεν τη χρησιμοποιεί για να πηγαίνει στη Βουλή. «Ακόμα την καβαλάω. Η Harley είναι για μένα οδός διαφυγής. Είμαι χαρλεάς χωρις τατού», λέει ο Βύρων Πολύδωρας.

Η διαδρομή του από το μπακάλικο του πατέρα του στον Χολαργό και το οικογενειακό τραπέζι με τους πέντε αδελφούς του μέχρι το γραφείο του προέδρου της Βουλής μοιάζει μακρινή, ο ίδιος όμως ξεκαθαρίζει ότι ποτέ δεν είδε την πολιτική σαν καριέρα. Και τονίζει ότι δεν θα τη δει ούτε τώρα, γιατί, όπως λέει σκυθρωπός, «τώρα έχω έναν πόνο, γιατί δεν ήθελα ο κόπος μου, ο ιδρώτας μιας ζωής να έχουν ως αποτέλεσμα να παλεύω μαζί με τους άλλους συνέλληνες να βγούμε από την κρίση. Αν και είμαι βαθύτατα αισιόδοξος, γιατί ως έθνος έχουμε περάσει και χειρότερα».

Με ιστορικούς όρους και παραδείγματα επιχειρεί να ερμηνεύσει όσα συμβαίνουν και περιγράφει τον εαυτό του ως «αντιστασιακό»: «Η κρίση με βρήκε σοβαρά αντιστασιακό από την ημέρα που κυκλοφόρησε το περιοδικό Focus με την Αφροδίτη της Μήλου στο εξώφυλλο. Αντέδρασα μετά από μία εβδομάδα με διαλέξεις σε Ελλάδα και εξωτερικό λέγοντας «Δώστε μου πίσω τις λέξεις μου». Σε ποιο ταμείο να πάω να τις εισπράξω, καθώς και όλο το δάνειο που έχουν κάνει οι άνθρωποί μου, οι πρόγονοί μου, η Ελλάδα στην Ευρώπης;».

Τους δανειστές μας τους αποκαλεί «Φράγκους» και υποστηρίζει ότι πρέπει να διαπραγματευτούμε μαζί τους. «Οι Φράγκοι είναι εξασκημένοι στη διαπραγμάτευση. Εμείς δεν την ξέρουμε. Είμαστε ποιητικοί τύποι. Το συναίσθημα μας κυριαρχεί. Εγώ θέλω έλλογη αντίδραση και στάση. Θέλω να είμαι αντιστασιακός όχι νευρικός καβγατζής».