«Μετά το PSI θα έχουμε άμεσα εκλογές για να αποφευχθεί η ακυβερνησία και να αποκατασταθεί η ελπίδα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στέλνοντας μήνυμα στους δανειστές αλλά και σε κέντρα του εσωτερικού που πιέζουν για παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου.

«Η χώρα χρειάζεται ισχυρή λαϊκή εντολή. Χρειάζονται άμεσα εκλογές οι οποίες θα λειτουργήσουν καταπραϋντικά και απελευθερωτικά. Εκλογές ή πάμε σε ακυβερνησία. Το έχω πει σε όλους ακόμα και στους δανειστές μας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε κομματικά στελέχη εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και προσέθεσε «θα είμαστε νικητές σύντομα στις εκλογές που έρχονται».

Αναφερόμενος στην στάση του κόμματος του απέναντι στο νέο μνημόνιο ο Α. Σαμαράς έδωσε έμφαση στο PSI σημειώνοντας ότι με αυτή την διαδικασία η χώρα απαλλάσσετε από το βάρος του χρέους.

«Ψήφισα γιατί αυτό το μνημόνιο είχε κάτι περισσότερο από το προηγούμενο. Κόψιμο του χρέους που αυτό βοηθά στην ρευστότητα». «Φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού εμείς δεν θα αφήναμε την χώρα μας να πέσει στο κενό» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.