Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία διεξήγαγε σήμερα δύο βομβαρδισμούς εναντίον των νότιων προαστίων της Βηρυτού, 45 λεπτά αφότου εξέδωσε μια εντολή εκκένωσης στους κατοίκους αυτού του προπύργιου της Χεζμπολάχ, έγινε γνωστό από μια πηγή ασφαλείας, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πλάνα που δημοσιεύτηκαν στα social media δείχνουν στήλες μαύρου και γκρι καπνού να υψώνονται πάνω από την περιοχή που επλήγη, η οποία βρίσκεται, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΙ, στη συνοικία Χαρέτ Χρεΐ.

Ο ισραηλινός στρατός καλεί τους κατοίκους να εκκενώσουν μία περιοχή στα νότια της Βηρυτού

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε νωρίτερα τους κατοίκους ενός τομέα στα νότια περίχωρα της Βηρυτού να απομακρυνθούν από την περιοχή, μια προειδοποίηση που σε γενικές γραμμές την ακολουθούν αεροπορικά πλήγματα, την ώρα που μια «βροχή» βλημάτων προερχόμενων από τον Λίβανο έπληξε το πρωί το βόρειο Ισραήλ.

«Επείγουσα προειδοποίηση προς τους κατοίκους στα νότια περίχωρα, ιδίως εκείνους (…) της συνοικίας Χρεΐκ: κατοικείτε κοντά σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα που ανήκουν στη Χεζμπολάχ», εναντίον των οποίων ο ισραηλινός στρατός «θα διεξάγει επιχειρήσεις στο εγγύς μέλλον», ανέφερε στην αραβική γλώσσα ένας εκπρόσωπος Τύπου, ο Αβισάι Αντρέε, σε μήνυμά του στο Χ.