Μόλις 18 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είναι στον αέρα καθώς οι εσωκομματικές κόντρες μαίνονται, ο έκπτωτος πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, φαίνεται ότι προετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο.

Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, ο Στέφανος Κασσελάκης, προετοιμάζεται, ώστε, σε περίπτωση αποκλεισμού του από τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, να μην μείνει εκτός πολιτικής σκηνής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε ήδη στην ενοικίαση γραφείων επί της Πειραιώς, στα σύνορα Ταύρου – Καλλιθέας, όπου θα στεγαστεί από την ερχόμενη εβδομάδα όλο το επιτελείο του.

Πρόκειται για έναν industrial χώρο, 1.500 τ.μ., όπου, εκτός από το πολιτικό γραφείο του, θα υπάρχουν χώροι για να εργάζονται οι στενοί του συνεργάτες αλλά και γραφεία για τους εθελοντές που θα αναλάβουν δράση για την καμπάνια του.

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας odikosmassyriza.gr, έχει ήδη συγκεντρώσει 3.500 εθελοντές, ενώ ήδη 1.000 από την Αττική δηλώνουν άμεσα διαθέσιμοι για οποιαδήποτε δράση.

Ήδη, ετοιμάζονται να εγκατασταθούν στα νέα γραφεία, ο διευθυντής του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης, οι υπεύθυνοι του γραφείου Τύπου, Μπάμπης Παπαδάκης και Ευγενία Κουντούρη, οι υπεύθυνοι των social media, Κωνσταντίνα Μουτζουρούλια και Κωνσταντίνος Μαρκέτος, επιστημονικοί συνεργάτες και στελέχη που απαρτίζουν το Οργανωτικό.

Στους χώρους των νέων γραφείων, θα γίνονται επίσης τα γυρίσματα για τα βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη στα social media αλλά και συναντήσεις του με στελέχη και με απλά μέλη, όπως γινόταν στην «ημέρα του προέδρου» στην Κουμουνδούρου.

Ίσως αυτές του οι κινήσεις, δείχνουν ότι προετοιμάζεται για το plan b, δηλαδή τη δημιουργία δικού του κόμματος αν δεν αρθεί ο αποκλεισμός του από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που, ωστόσο, ο ίδιος αρνείται μέχρι στιγμής, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν επιθυμεί τώρα δικό του κόμμα.

«Η μη διάψευση των δημοσιευμάτων επιβεβαιώνει ότι ο κ. Κασσελάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ»

 «Η σιωπή και η μη διάψευση δημοσιευμάτων σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Κασσελάκης θέλει να εξαϋλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ έχει ενοικιάσει γραφεία 1.500m2, επιβεβαιώνει την αλήθεια και των δημοσιευμάτων και των προθέσεων του έκπτωτου κ. Κασσελάκη», αναφέρουν στελέχη της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Στη σχετική διαρροή τους υποστηρίζουν πως «επιβεβαιώνει ότι ο κ. Κασσελάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που επιθυμούν τη διατήρηση της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας». «Θα παρακολουθούμε τα έκτροπα για την ίδρυση του κόμματος Κασσελάκη και τον κατήφορο που θα φτάσει και στη δημόσια στήριξη της ΝΔ. Το έχει ξανακάνει “άλλωστε”…», προσθέτουν καταληκτικά.

«Σενάρια επιστημονικής φαντασίας, που δεν αξίζουν ούτε διάψευσης» απαντά η πλευρά Κασσελάκη

«Στην απεγνωσμένη τους προσπάθεια να βγάλουν τον Στέφανο Κασσελάκη από την κούρσα της διεκδίκησης της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι αναφέρονται σε ένα δήθεν σχέδιο του κ. Κασσελάκη να “εξαϋλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ προτού φτιάξει νέο κόμμα”. Μάλιστα έσπευσαν να … καταγράψουν και αντιδράσεις πάνω στο απόλυτο ψέμα. Σενάρια επιστημονικής φαντασίας, που δεν αξίζουν ούτε διάψευσης» σχολιάζουν κύκλοι του Στέφανου Κασσελάκη.

«Τη ρευστοποίηση επιζητούν εκείνοι που καταπατούν το καταστατικό του κόμματος.

Αντιθέτως, ο Στέφανος Κασσελάκης περιοδεύει – για μία ακόμη φορά – σε ολόκληρη την Ελλάδα μαζί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να κρατήσει ενωμένο το κόμμα. Η αφοσίωσή του στην ενδυνάμωση και στον εκσυγχρονισμό του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αμετάβλητη, όπως και ο στόχος του να προασπίσει τις αρχές του κόμματος» σημειώνουν.