«Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα» ήταν η απάντηση του Κώστα Ζαχαριάδη στα 12 στελέχη του κασσελακικού στρατοπέδου της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ που τον παρέπεμψαν μαζί με την Όλγα Γεροβασίλη και τον υποψήφιο πρόεδρο Απόστολο Γκλέτσο στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής για πρόσφατες δηλώσεις τους.

Το στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ακόμα μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως πρόκειται για «κίνηση πολιτικού αντιπερισπασμού, που στόχο έχει να ρίξει λάδι στη φωτιά και να διχάσει».

Παράλληλα ερωτώμενος σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να γίνεται σε γνωστό μπουζιξίδικο στο Γκάζι, ο Κώστας Ζαχαριάδης ανέφερε: «Κατ’ αρχήν εγώ θυμάμαι να λέει στη Ζαχαρέα ότι δεν θα γίνει. Τώρα δεν του αρέσει ο χώρος. Θα είναι σε έναν χώρο που γίνονται διαφόρων χώρων εκδηλώσεις, που χωρά 4.000 ανθρώπους. Δεν είναι σωστό να προκαλούνται συνέχεια εντάσεις».

Όσο για το αν υπάρχει πιθανότητα ο Στέφανος Κασσελάκης να είναι τελικά υποψήφιος πρόεδρος, ο Κώστας Ζαχαριάδης επισήμανε: «Δεν ξέρω ποια είναι η βούληση Κασσελάκη. Ο ρόλος που έχει αυτή τη στιγμή είναι ο ρόλος του πρώην προέδρου. Όταν κάποιος έχει στείλει εξώδικα, συκοφαντεί την Κεντρική Επιτροπή, φέρνει τέτοια ένταση, κάθε κομματικός οργανισμός προσπαθεί να αμυνθεί στην προσπάθεια διάλυσής του».

Η παραπομπή στο Πειθαρχικό

Την παραπομπή των τριών στελεχών στο πειθαρχικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε με ανάρτησή της στα social media, το μέλος του κόμματος, Σοφία Ιντζιάδου.

Η ανάρτηση της Σοφίας Ιντζιάδου: «Έπειτα από ακραίες τοποθετήσεις που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα μια ομάδα συντρόφων της κεντρικής επιτροπής, ενδεικτικά 12 ατόμων θέλοντας να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια και τη διαμαρτυρία μας, κάνοντας χρήση των αρμόδιων οργάνων του κόμματος, παραπέμψαμε σήμερα το πρωί στην επιτροπή δεοντολογίας τους κ. Γεροβασίλη, κ Ζαχαριάδη και κ. Γκλέτσο έτσι ώστε να επιληφθεί των ανωτέρω περιστατικών και να πράξει όσα ορίζει το καταστατικό, επιβάλλοντας αν έτσι κρίνει, τις αναγκαίες πειθαρχικές κυρώσεις. Σας ενημερώνουμε ότι κατατέθηκαν τρεις ξεχωριστοί φάκελοι, ένας για τον καθένα, συμπεριλαμβανομένων και ηλεκτρονικών αρχείων όπως π.χ. βιντεοληπτικό υλικό».

Αντιδράσεις για το Συνέδριο σε μπουζουξίδικο

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ προτίθενται να κάνουν το συνέδριο του κόμματος στο νυχτερινό Gazi Live που βρίσκεται στην Ιερά Οδό.

Εκτός από τους χρήστες του Twitter που σχολιάζουν το γεγονός ανάρτηση στα social media έκανε και ο βουλευτής Πέτρος Παππάς, ο οποίος έγραψε:

«Σε μπουζουξίδικο που έχει κλείσει εδώ και χρόνια σχεδιάζεται λέει να γίνει το επόμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Έλα τώρα, μπορείτε και καλύτερα: Σε καφετέρια, σε υπαίθριο παζάρι, σε κάποιο εγκαταλελειμμένο Τσίρκο ίσως; Προσέξτε μόνο να μη σας έρθουν τίποτα “μη κανονικοί” (σύμφωνα με Πολάκη) σύνεδροι. Μόνο ντροπή πλέον!».

Φυσικά, στα social media γίνεται πάρτι με τους χρήστες να δίνουν… ρέστα με τις αναρτήσεις τους.

Δείτε κάποιες από αυτές: