Επιθετική απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και απαισιόδοξη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Η βουλευτής της ΝΔ ανέφερε χαρακτηριστικά πως το τρίτο μνημόνιο ήταν τελείως αχρείαστο και το κόστος που πληρώνει η ελληνική κοινωνία από τη συγκυβέρνηση είναι δυσβάσταχτο

«Η ύφεση στην οικονομία μας βαθαίνει. Δεν βλέπω καμία δυναμική εξόδου από την κρίση και σαν χιονοστιβάδα μας παίρνει η μπάλα», τόνισε η κ. Μπακογιάννη ενώ επανέλαβε πως «μόνο με αλλαγή πολιτικής μέσω νέας κυβέρνησης θα βγούμε από το τέλμα».

Προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επιτέθηκε η γαλάζια βουλευτής καθώς όπως επεσήμανε «με Τσίπρα πρωθυπουργό δεν θα έρθει κανένας να βάλει τα λεφτά του στην Ελλάδα».

Ενδιαφέρον είχε ωστόσο η απάντηση της στην απόκριση του δημοσιογράφου που αφορούσε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά: «Με Σαμαρά, παρόλο που δεν είμαι μεγαλύτερη φίλη του, είχαμε μπει σε τροχιά ανάπτυξης».

Ενώ ακόμα πιο καυστική ήταν και απέναντι στο Νίκο Παππά χρησιμοποιώντας όρους αργκό: «Τι πρέπει να γίνει ρε μεγάλε για να έχεις την τσίπα να βγεις και να πεις “έκανα λάθος”;».

Τέλος έκανε την πρόβλεψη πως «η κυβέρνηση δεν θα μπει στο καλοκαίρι».