«Ο κ. Φιγιόν εξέφρασε ευχή. Δεν ήταν προϋπόθεση αυτό που είπε. Ο Αντώνης Σαμαράς έμεινε σταθερός στις απόψεις του, δεν υποκύπτει σε πιέσεις», δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης κληθείς να σχολιάσει τις παραινέσεις τόσο του Γάλλου πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν, όσο και των κκ. Μπαρόζο και Γιούνκερ για την ανάγκη να υπάρξει συναίνεση.

«Ο Πρόεδρος της ΝΔ αυτά που λέει στο εσωτερικό της χώρας, λέει και στο εξωτερικό», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «το ζήτημα είναι αν αυτή η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να κυβερνήσει».

«Εμείς έχουμε σταθερές θέσεις για τα θέματα που απασχολούν τη χώρα», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης επισημαίνοντας πως ο κ. Φιγιόν άκουσε με προσοχή τα όσα του είπε ο κ. Σαμαράς και αντελήφθη, όπως είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, γιατί η κυβερνητική πολιτική του Μνημονίου δεν βγαίνει.

Είμαστε πάντα έτοιμοι για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τόνισε ο κ. Μιχελάκης, ζητώντας από την κυβέρνηση να απαντήσει αν μπορεί να κυβερνήσει.

Το τίμημα με το οποίο πωλήθηκε μερίδιο του ΟΤΕ προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ, η οποία έκανε λόγο για ανικανότητα της κυβέρνησης. Ο κ. Μιχελάκης μάλιστα σχολίασε το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, είχε ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή, εκτιμώντας πως το τίμημα των 29 ευρώ ανά μετοχή ήταν τότε χαμηλό, ενώ σήμερα το τίμημα δεν ξεπέρασε τα 8 ευρώ ανά μετοχή. «Αυτό δείχνει την ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης που άσκησε το ΠΑΣΟΚ. Και δείχνει την ανικανότητα της κυβέρνησης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίθεση, εξάλλου, στην κυβέρνηση για την εκτόξευση των ποσοστών της ανεργίας εξαπέλυσε η ΝΔ με ανακοίνωση του αρμόδιου τομεάρχη Νίκου Νικολόπουλου η οποία διενεμήθη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και επισημαίνει ότι το 16,2% είναι ιστορικά το πιο υψηλό ποσοστό ανεργίας.

«Η ανεργία στη χώρα μας ξέφυγε από κάθε πρόβλεψη, από κάθε έλεγχο, ο εφιάλτης της ανεργίας είναι το πιο σοβαρό οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα στην πατρίδα μας σήμερα», τονίζει ο κ. Νικολόπουλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως είναι ανήμπορη και υπόλογη. «Οφείλει να κινητοποιηθεί άμεσα, να ακούσει και να δεχθεί τις προτάσεις της ΝΔ για την ανάπτυξη και την οικονομική ανάκαμψη. Να σταματήσει επιτέλους να σκοτώνει την οικονομία, τα όνειρα και τις ελπίδες μας ολόκληρης γενιάς».