Την κατασκευή ενός Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, στο δημοτικό διαμέρισμα Αμυγδαλεώνα, του δήμου Καβάλας, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ιατρικού ομίλου Euromedica Κ. Τσιάμης.

Το Κέντρο θα φέρει την επωνυμία «Λυδία» και οι εργασίες κατασκευής του αναμένεται να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο του 2011. Η κατασκευή του βασίζεται σε μια συλλογική προσπάθεια, την οποία συγκροτούν γιατροί όλων των ειδικοτήτων που ζουν και εργάζονται στην περιοχή.

Το Κέντρο κατασκευάζεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο έκτασης 18.800 τμ, το εμβαδόν των κτιριακών του εγκαταστάσεων θα είναι 6.720 τμ, ενώ το κόστος κατασκευής του θα ανέλθει στα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Θα διαθέτει συνολικά 40 δωμάτια και 80 κλίνες και θα απασχολεί ογδόντα άτομα διοικητικό, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Θα είναι συμβεβλημένο με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και πολλές ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Θα διαθέτει επίσης ασθενοφόρα, με τα οποία θα μεταφέρονται, από το σπίτι τους προς το Κέντρο και αντίστροφα, άτομα που χρειάζονται μεν θεραπείες, πλην όμως δεν είναι απαραίτητη η παραμονή τους στους χώρους νοσηλείας του Κέντρου.