Μετά από μία κλασική λατινομερικάνικη μάχη με ένταση και πάθος, η Ουρουγουάη νίκησε την Βραζιλία με 4-2 στα πέναλτι (0-0κ.δ.) και έκλεισε θέση στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα όπου θα αντιμετωπίσει Κολομβία.

Το θέαμα απουσίαζε από την αναμέτρηση στο Allegiant Stadium της Νεβάδα, αλλά περίσσευαν τα νεύρα και οι σκληρές μονομαχίες, που άφησαν την Ουρουγουάη με δέκα παίκτες από το 74′ όταν αποβλήθηκε ο Νάντες για αντιαθλητικό μαρκάρισμα. Το παιχνίδι της σελέστε πάντως, παγίδευσε τη Βραζιλία που εκνευρίστηκε, έχασε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια και δεν μπόρεσε να σκοράρει στην κανονική διάρκεια.

Στα πέναλτι οι παίκτες της Ουρουγουάης έδειξαν μεγαλύτερη ψυχραιμία, με τον Μιλιτάο και τον Ντάγκλας Λουίζ να αστοχούν στις προσπάθειες τους, όντες οι μοιραίοι για την σελεσάο, που πλέον επιστρέφει στην Βραζιλία έχοντας παρουσιάσει κάκιστο πρόσωπο σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά.

Η διαδικασία των πέναλτι

Βαλβέρδε, γκολ
Μιλιτάο, απόκρουση Ροσέτ
Μπεντανκούρ, γκολ
Αντρέας Περέιρα, γκολ
Ντε Αρασκαέτα, γκολ
Ντάγκλας Λουίζ, δοκάρι
Χιμένες, απόκρουση Άλιστον
Μαρτινέλι, γκολ
Ουγκάρτε, γκολ.

Στον άλλο προημιτελικό, η Κολομβία πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και διέλυσε τον Παναμά με 5-0. Κομβικός παίκτης της αναμέτρησης ήταν ο Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος πέτυχε ένα γκολ και έδωσε δύο ασίστ, οδηγώντας τους «Καφεταλέρος» σε μια καθοριστική νίκη.