«Η ομορφιά του Αιγαίου ΙΙ», τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικών έργων 26 τούρκων καλλιτεχνών που φιλοξενείται από σήμερα στο αμιγώς μουσουλμανικό μνημείο της Θεσσαλονίκης, το Γενί Τζαμί (παλιό Αρχαιολογικό Μουσείο).

Οι 26 τούρκοι εικαστικοί (η πλειονότητα τους είναι γυναίκες καλλιτέχνιδες) συμμετέχουν στην έκθεση με ζωγραφικά έργα τους (λάδια, σινική μελάνη, αλλά και έργα σύγχρονης απόδοσης και τεχνοτροπιών) παρουσιάζοντας τη δική τους – απ’ τη «δική τους πλευρά του Αιγαίου» – εικαστική οπτική κόσμου.

Η έκθεση πραγματοποιείται ως «αντίδωρο», στην πρόσφατη (τον περασμένο Νοέμβριο) εντυπωσιακή συμμετοχή της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης (με αντιπροσωπευτικά έργα που αποδίδουν την εικαστική ταυτότητα της πόλης) στην 24η Διεθνή Έκθεση Καλλιτεχνών Κωνσταντινούπολης, «Artist 2014», στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο «Tuyap» της Κωνσταντινούπολης.

Τα έργα των σύγχρονων Τούρκων καλλιτεχνών, θα φιλοξενούνται στους επιβλητικούς χώρους του Γενί Τζαμί (Αρχαιολογικού Μουσείου 30) καθημερινά (Τρίτη -Κυριακή) από τις 10 π.μ ως τις 6 μ.μ ως και τις 28 Φεβρουαρίου.