Το Free Thinking Zone ή Οίκος Ανοχής Σκέψης, ξεκίνησε πριν από έναν περίπου χρόνο στην Αθήνα ως ένα υβριδικό βιβλιοπωλείο για τη σύγχρονη σκέψη και τέχνη, με στόχο να προωθήσει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων.

Με αυτό το σκεπτικό, το Free Thinking Zone ξεκινά την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου ένα νέο κεφάλαιο στη σύντομη ιστορία του: τον Eκδοτικό Οίκο Ανοχής.

Η πρώτη εκδοτική προσπάθεια του Free Thinking Zone είναι η «Ζα Ζα», ένα βιβλίο-σύμβολο του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης του καθενός και της καθεμιάς μας, του δικαιώματός μας στην αέναη αναζήτηση νέων ορίων και νέων αξιακών ορισμών στην ηθική του, στην αισθητική, στην ανοχή, στην ελευθερία του.

Η «Ζα Ζα», το υπέροχο και συγκινητικό μυθιστόρημα του Θεσσαλονικιού συγγραφέα Κυριάκου Αθανασιάδη αρχίζει ταξίδι του αυτήν την εβδομάδα, αν και η ίδια η Ζα Ζα, η συναρπαστική γυναίκα που με την προσωπική και αληθινή της ιστορία ενέπνευσε τον Κυριάκο, το απολαμβάνει ήδη από καιρό.

Η Ζα Ζα θα είναι μαζί μας την Τετάρτη, μία διακριτική, σεμνή παρουσία σε κάποια γωνιά του Free Thinking Zone που εκτός από τη δική της ζωή, ίσως με αυτό το βιβλίο, να καταφέρει να αλλάξει και κάποιες άλλες που πάνε χαμένες…

Το ίδιο ακριβώς σκεπτικό ακολουθεί και η απόφαση του Free Thinking Zone να διαθέσει ένα μέρος των καθαρών προ φόρων εσόδων του βιβλίου στη διεθνή οργάνωση LOVE 146 και του δικτύου ΚΕΑΝ για τον αγώνα κατά της κακοποίησης και του trafficking γυναικών και κυρίως παιδιών. Η λογική μας: ό,τι δεν μάς αρέσει πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να το αλλάξουμε.

Ελπίζουμε να χαρείτε το ταξίδι όσο εμείς, όσο η Ζα Ζα.

Τετάρτη 21/11 και ώρα 19:00, Σκουφά 64 και Γριβαίων