Με πλήθος θεμάτων στην ατζέντα, μεγάλη προσέλευση κατοίκων και παρουσία των Αντιδημάρχων Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέα Κουράκη, και Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Αθανάσιου Παππά, καθώς και του εκπροσώπου της Δημοτικής Παράταξης «Θεσσαλονίκη ανοιχτή πόλη» Τριαντάφυλλου Μηταφίδη και των Δημοτικών Συμβούλων Γιώργου Γεράκη, Πέτρου Λεκάκη, Ερωτόκριτου Θεοτοκάτου, και Θεόφιλου Πατέλη, πραγματοποιήθηκε η λαϊκή συνέλευση της 3ης Δημοτικής Κοινότητας.

Στη συνέλευση που φιλοξενήθηκε στην πλατεία Τερψιθέας στην Άνω Πόλη παρευρέθησαν επίσης, εκτός από τους κοινοτικούς συμβούλους της 3ης Δημοτικής Κοινότητας, ο Διευθυντής 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Β. Κονιόρδος, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου κατοίκων Άνω Πόλης, Οδ. Παπαιωάννου και εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Μετά από σύντομη εισήγηση του Προέδρου της 3ης Κοινότητας, Ιορδάνη Μεταξόπουλου, το λόγο πήραν οι κάτοικοι της περιοχής που εξέθεσαν προβλήματα της περιοχής. Μεταξύ των βασικών προτάσεων και θεμάτων που τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης κατά τη δίωρη Συνέλευση ήταν :

– η αναβάθμιση της περιοχής με την αξιοποίηση του πλούτου των διατηρητέων ακινήτων που υπάρχουν

– η αυξημένη ανάγκη για καλύτερη πυροπροστασία λόγω ιδιομορφίας της Άνω πόλης

– οι κακοτεχνίες σε δρόμους (ασφαλτοστρωμένους και πλακόστρωτους) καθώς και προσόψεις κτιρίων από τις εργασίες του φυσικού αερίου

– το έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή με τα αδέσποτα ζώα (σκυλιά και γάτες) που συχνά επιτίθενται σε ανθρώπους

– τα ετοιμόρροπα και επικίνδυνα εγκαταλειμμένα σπίτια που γίνονται εστίες μόλυνσης

– η έντονη ανάγκη για δημιουργία χώρων πάρκινγκ , λόγω ιδιομορφίας της περιοχής

– η ανάγκη ενίσχυσης του φωτισμού

– η ανακατασκευή των υπαρχόντων παιδικών χαρών

– οι κλαδεύσεις δένδρων σε διάφορους δρόμους

– προβλήματα καθαριότητας και ανακύκλωσης της περιοχής κ.α.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι παρόντες αντιδήμαρχοι, αναλύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η διοίκηση του Δήμου και τα σχέδια που έχει για τα ζητήματα που συζητήθηκαν.

Όπως τονίστηκε από κοινοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους των κατοίκων, στόχος είναι οι συνελεύσεις αυτές να συνεχιστούν και να γίνουν στο μέλλον σε κάθε γειτονιά, με πρωτοβουλία των ίδιων των κατοίκων ώστε να λειτουργούν ως σύνδεσμος μεταξύ της συνοικίας και της δημοτικής αρχής.