Το Stelios Philanthropic Foundation στηρίζει για 3η συνεχόμενη χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Yacht Chef του BCA College, προσφέροντας υποτροφίες συνολικής αξίας 65.000€ σε 10 υποψήφιους. Σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 11.00, στο Stelios Foundation Conference Hall στην Πλάκα, το Stelios Philanthropic Foundation σε συνεργασία με το BCA College θα ανακοινώσει τις δέκα υποτροφίες για το έτος 2024-2025.

Με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες στον τομέα της φιλοξενίας και του τουρισμού, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, μέσα από τις υποτροφίες Λουκάς Χατζηιωάννου, ξεκίνησε το 2022 σε συνεργασία με το BCA το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Yatch Chef. Φέτος, αυξήθηκε ο αριθμός των υποτροφιών από 7 σε 10 για όσους σπουδαστές θέλουν να αποκτήσουν το Yacht Chef Certificate, ενώ κάθε υπότροφος θα λάβει 1000€ για την έναρξη της νέας καριέρας του.

Το πρόγραμμα Yacht Chef του BCA College αφορά όσους ενδιαφερόμενους θέλουν να κάνουν καριέρα ως Chefs σε Superyachts. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι 17-24 ετών και να είναι διαθέσιμοι για full time εκπαίδευση.  H εκπαίδευση θα διαρκέσει 6 μήνες, από τις 11 Νοεμβρίου 2024 μέχρι και το Πάσχα του 2025 και θα ακολουθήσει 3μηνη πρακτική άσκηση σε yacht ή σε ελληνικό ξενοδοχείο.

Τα πρακτικά μαθήματα θα λάβουν χώρα σε ένα πλωτό campus στη Μαρίνα Ζέας, και πιο συγκεκριμένα στο yacht  Klelia 1, μήκους 45 μέτρων. Πρόκειται για την πρώτη θαλαμηγό του Λουκά Χατζηιωάννου, πατέρα του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει πρακτική εκπαίδευση στο Klelia 1 και στην κουζίνα του Hotel School του BCA College στην Αθήνα, καθώς και θεωρητικά μαθήματα που καλύπτουν γνώσεις σχετικά με την τουριστική και ναυτιλιακή βιομηχανία. 

Το Stelios Philanthropic Foundation επενδύει διαχρονικά στους νέους και στην παιδεία, προσφέροντας υποτροφίες σε σπουδαστές από διάφορα Πανεπιστήμια, σχολεία και αναγνωρισμένους εκπαιδευτικούς Οργανισμούς. Εκτός του BCA έως και σήμερα, μέσω του προγράμματος υποτροφιών του ιδρύματος, έχουν προσφερθεί 133 υποτροφίες που ξεπερνούν τα 3.4 εκατ. για το LSE και 138 υποτροφίες αξίας που ξεπερνούν το €1.6 εκατ. για το BAYES Business School.

Το Stelios Foundation Conference Hall στεγάζεται στο εμβληματικό κτίριο της οδού Κυδαθηναίων 22 στην Πλάκα και βρίσκεται υπό την διαχείριση του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου. Αξιοποιείται για εκδηλώσεις του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου, ενώ παράλληλα διατίθεται δωρεάν προς χρήση σε Φιλανθρωπικές Οργανώσεις, υπό προϋποθέσεις που θέτει το Ίδρυμα (περισσότερες πληροφορίες: steliosfoundation.gr/stelios-foundation-conference-hall/).

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στον παρακάτω σύνδεσμο: steliosfoundation.gr/yacht-chef-scholarships-loucas-haji-ioannou-bca-college/