Σημαντικά στοιχεία στην υπόθεση της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου φέρεται να δίνει η μαρτυρία ενός από τους πιο γνωστούς εργολάβους της Μυκόνου που συνεργαζόταν με το θύμα.

Μάλιστα, πρόκειται για ένα πρόσωπο που συνάντησε τον τοπογράφο το τελευταίο διάστημα και είχε πέσει θύμα μιας περίεργης ληστείας με μεγάλη λεία.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον «Alpha», είχε καταγγείλει ένα πρόσωπο που συνελήφθη και μπήκε στη φυλακή, το οποίο πριν από λίγες μέρες βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος εργολάβος ήταν και αυτός κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό ενός μεσίτη.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα «μωσαϊκό», που αποτελείται από τα ίδια άτομα, με τον μεγαλοεργολάβο, όμως, να υποστηρίζει ότι πρόκειται για τυχαία περιστατικά, που δεν σχετίζονται.

«Εγώ τον ξέρω 20 χρόνια. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουμε συνεργαστεί σε διάφορα έργα. Ήταν και φίλος και συνεργάτης. Ένας καταπληκτικός άνθρωπος πάνω απ’ όλα. Καλός συνεργάτης και πολύ επικοινωνιακός άνθρωπος στη Μύκονο, που τον γνωρίζουμε τόσα χρόνια», είπε αρχικά ο εργολάβος για τον Παναγιώτη Στάθη.

Σε ερώτηση σχετικά με το γιατί υπάρχουν κόντρες ανάμεσα σε εργολάβους, μηχανικούς, τοπογράφους, απάντησε: «Επειδή υπάρχει ζήλια. Αν δουν ότι (σ.σ. κάποιος) πάει μπροστά και πάει καλά, κοιτάζουν πώς να τον χτυπήσουν και να μειώσουν τη δουλειά του».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση ληστείας, όπου έπεσε θύμα, ανέφερε ότι του έκλεψαν 40.000 ευρώ, συμπληρώνοντας ότι «την επόμενη μέρα την έστησαν στο λιμάνι και έπιασαν έναν από τους πέντε (…) οι άλλοι είχαν φύγει με φουσκωτά. Τους βοήθησε κάποιος από τη Μύκονο και έφυγαν».

Στη συνέχεια περιέγραψε ένα περιστατικό στην Αθήνα, όπου και συνάντησε στην οδό Πανεπιστημίου τους ληστές της Μυκόνου.

«Είχα πάει για δουλειές στην Αθήνα και επειδή είχα τέσσερις ώρες χρόνο, πήγα στο κέντρο για ψώνια και εκεί τους είδα τυχαία να ψωνίζουν. Κάλεσα την Αστυνομία και τους έπιασαν. Προσπάθησα να τους σταματήσω και μου έβγαλαν όπλο. Έγινε η δίκη και καταδικάστηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον πρόσφατο θάνατο στον Κορυδαλλό ο εργολάβος είπε ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που ήταν επικεφαλής της ληστείας στη Μύκονο.

Μετά τη ληστεία ο εργολάβος περιγράφει και μια περίπτωση στην οποία κατηγορείται για ξυλοδαρμό από έναν μεσίτη.

«Ο επικεφαλής της ληστείας πήγε και βρήκε τον μεσίτη και του είπε: “Εγώ σε χτύπησα, γιατί με έβαλε ο τάδε”», εννοώντας φυσικά τον ίδιο, με στόχο, όπως ισχυρίζεται, να του προκαλέσει ζημιά, επειδή τους αναγνώρισε, ως δράστες της ληστείας.

Ο άνθρωπος που τον κατηγόρησε για ξυλοδαρμό δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ούτε εκείνος ούτε ο δικηγόρος του, ενώ, όπως ανέφερε ο εργολάβος, συνεργαζόταν με τον νεκρό τοπογράφο του Ψυχικού.

Ο εργολάβος θεωρεί ότι η σύνδεση των προσώπων είναι τυχαία, γιατί έτσι κι αλλιώς, όπως είπε, «στις φυλακές γίνονται πολλά».