Την ώρα που το στενό συγγενικό περιβάλλον του 54χρονου τοπογράφου δεν έχει συνέλθει ακόμα από την εν ψυχρώ εκτέλεση του ανθρώπου τους, αστυνομικοί βρίσκονται ήδη στη Μύκονο και παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα που γνώριζαν τις τελευταίες επαφές του αλλά και την περίοδο που δέχτηκε τους ξυλοδαρμούς σε Αθήνα και Μύκονο.

Λεπτομερείς καταθέσεις θα δώσουν συνεργάτες του αλλά και επαγγελματίες της Μυκόνου για να φωτίσουν τις κινήσεις του. Στα χέρια των Αρχών έχουν φτάσει δεκάδες καταγγελίες που ελέγχονται, για εκτάσεις που αποχαρακτηρίστηκαν σε μια νύχτα. Παράλληλα έχει δοθεί εντολή για άρση τραπεζικού και τηλεφωνικού απορρήτου του θύματος.

Πέρα από τις διαμάχες ή τις αντιδικίες του δολοφονημένου με ανθρώπους και παράγοντες της Μυκόνου και της Πάρου, από τις έρευνες φαίνεται πως έχει προκύψει ότι σημαντική είναι και η χρονική στιγμή της δολοφονίας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Alpha, τα τελευταία δύο χρόνια, υπήρχε αναστολή εργασιών, λόγω του ΕΠΣ, του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου. Αυτό σημαίνει πως τα τελευταία 2 χρόνια δεν έβγαιναν καινούργιες οικοδομικές άδειες. Αυτή η αναστολή έληξε λίγες ώρες πριν την εν ψυχρώ εκτέλεση του 54χρονου στο Ψυχικό.

Η συγκεκριμένη αναστολή εργασιών έληξε στις 30 Ιουνίου κάτι που σημαίνει ότι οι οικοδομικές άδειες θα ξεκινούσαν να εκδίδονται ξανά την ημέρα της δολοφονίας του 54χρονου. Οι αρχές ψάχνουν να βρουν ποιοι είναι εκείνοι που φοβήθηκαν πως εκτάσεις που βρίσκονταν στην κατοχή του ίδιου ή πελατών του θα μπορούσαν να βγάλουν οικοδομικές άδειες και αυτό θα ήταν κόντρα στα δικά τους συμφέροντα. Πώς κάποια βοσκοτόπια θα μπορούσαν να μετατραπούν σε φιλέτα πάλι εις βάρος των δικών τους συμφερόντων.