Την άκρη του νήματος ψάχνουν οι Αρχές μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου, Παναγιώτη Στάθη, κάτω από τη δουλειά του, στο Ψυχικό, το πρωί της Τρίτης 2/7. Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά το κίνητρο και τις απαντήσεις στο παρελθόν του θύματος και στις επαγγελματικές δραστηριότητές του.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία από την ιατροδικαστική αναφέρουν πως η σορός του 54χρονου φέρει πάνω από 35 διαμπερή τραύματα στο κεφάλι, τον κορμό και τα πόδια. Παράλληλα, έχουν βρεθεί βολίδες και θραύσματα βολίδων.

Από τα βίντεο και τη βαλλιστική εξέταση προέκυψε επίσης ότι ο εκτελεστής χρησιμοποίησε δύο όπλα των 9mm. Τελικά φαίνεται πως ο δράστης δεν άλλαξε γεμιστήρα, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Νέα στοιχεία για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό

Ακούστε το ηχητικό από τη στιγμή της δολοφονίας:

H εκπρόσωποw Τύπου της Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, τόνισε πως οι έρευνες για την υπόθεση εστιάζονται αρχικά στη Μύκονο. «Η αστυνομία δεν μπορεί να λειτουργήσει με πληροφορίες αλλά με καταθέσεις. Οι έρευνες εστιάζονται στη Μύκονο γιατί εκεί ήταν η μεγαλύτερή του επαγγελματική δραστηριότητα», εξήγησε μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega.

Η κ. Δημογλίδου ανέφερε πως λόγω του ότι ο δράστης παρακολουθούσε το σημείο της δολοφονίας την προηγούμενη ημέρα, κάτοικοι της περιοχής του έκαναν παρατήρηση.

«Υπάρχουν πληροφορίες ότι κάτοικοι του έκαναν παρατηρήσεις. Την ίδια αμφίεση που ήταν την ημέρα της δολοφονίας φορούσε και την προηγουμένη ημέρα. Προσπαθούμε να συλλέξουμε στοιχεία για το από πού έφυγε για να μπορέσουμε να δούμε την διαδρομή του».