Το κίνητρο πίσω από την εκτέλεση του 54χρονου, Παναγιώτη Στάθη, μέσα σε αυτοκίνητο, έξω από το γραφείο του στο Ψυχικό, το πρωί της Τρίτης 2/7 ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. Ο δράστης χρησιμοποίησε μάλιστα δύο γεμιστήρες για να σκοτώσει το θύμα του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο εντοπίστηκαν 15 κάλυκες.

Μάλιστα, στο φως της δημοσιότητας ήρθε και ένα ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας, την ώρα που οι σφαίρες πέφτουν «βροχή». Ο εκτελεστής «έριξε» περίπου 10 φορές, άλλαξε γεμιστήρα και συνέχισε τους πυροβολισμούς.

Αξιωματικοί των Ανθρωποκτονιών έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε βίντεο φαίνεται ο δράστης, ο οποίος αδιαφορεί χαρακτηριστικά για το γεγονός ότι καταγράφεται. Φθάνει στο σημείο με ανοιχτόχρωμο κράνος και μηχανή μικρού κυβισμού.

Οι αστυνομικοί επιχειρούν μέσω των καμερών ασφαλείας να φτιάξουν το δρομολόγιό του.

Οι σχέσεις με τη Μύκονο

Ο νεκρός τοπογράφος φαίνεται πως είχε επαγγελματικές δραστηριότητες στη Μύκονο και στην Ίο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το θύμα είχε δεχτεί επιθέσεις κατά το παρελθόν στη Μύκονο χωρίς να το έχει καταγγείλει στις Αρχές, παρά μόνο τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν είχε καταγγείλει ξυλοδαρμό από άγνωστα άτομα σε βάρος του στην Αθήνα.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο η εντολή για την εκτέλεση του 54χρονου να έχει δοθεί από τη Μύκονο.

Σημειώνεται πως ο 54χρονος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης σήμερα το πρωί στο Ψυχικό. Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 08:20 στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρήτης όπου, άγνωστος δράστης, που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα, άνοιξε πυρ εναντίον του αυτοκίνητου στο οποίο επέβαινε ο 54χρονος τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Το θύμα δεν είχε ποινικό μητρώο, ενώ το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ανήκει στον συνέταιρό του.

Οι δυο τους ήταν φίλοι από τα φοιτητικά τους χρόνια στο Πολυτεχνείο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Ακούστε το ηχητικό με τους πυροβολισμούς: