Έκλεισαν οι κάλπες στη Βρετανία στις 22:00 (τοπική ώρα, 00:00 ώρα Ελλάδος) και το exit poll δείχνει καθαρή νίκη του Εργατικού Κόμματος.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που έγινε για το BBC, το ITV και το Sky, το Εργατικό Κόμμα αναμένεται να κερδίσει τις γενικές εκλογές με μεγάλη πλειοψηφία 170 εδρών.

Εάν η πρόβλεψη είναι ακριβής, αυτό σημαίνει ότι ο Κιρ Στράμερ θα γίνει πρωθυπουργός με 410 βουλευτές του Εργατικού Κόμματος – λίγο λιγότερους από το σύνολο του Τόνι Μπλερ το 1997.

Οι Συντηρητικοί προβλέπεται να πέσουν στους 131 βουλευτές, ο χαμηλότερος αριθμός τους στη μεταπολεμική ιστορία.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες αναμένεται να έρθουν τρίτοι με 61 βουλευτές.

Το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα θα δει τον αριθμό των βουλευτών του να μειώνεται σε 10 και το Reform UK αναμένεται να πάρει 13 βουλευτές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση εξόδου.

Το Πράσινο Κόμμα της Αγγλίας και της Ουαλίας προβλέπεται να διπλασιάσει τον αριθμό των βουλευτών του σε δύο και το Plaid Cymru αναμένεται να πάρει τέσσερις βουλευτές. Άλλοι προβλέπεται να πάρουν 19 έδρες.

Η δημοσκόπηση εξόδου, υπό την εποπτεία του Τζον Κουρτίζ και μιας ομάδας στατιστικολόγων, βασίζεται σε δεδομένα από ψηφοφόρους σε περίπου 130 εκλογικά τμήματα στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία. Η δημοσκόπηση δεν καλύπτει τη Βόρεια Ιρλανδία.

Στις τελευταίες πέντε γενικές εκλογές, η δημοσκόπηση εξόδου ήταν ακριβής με ένα εύρος απόκλισης από 1,5 έως 7,5 έδρες.