Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν το μεγάλο φαβορί κόντρα στον Έμιλ Ρουσουβουόρι, Νο87 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά η εμφάνισή του ήταν πολύ κακή και τελικά ηττήθηκε με 3-1 σετ και αποκλείστηκε μόλις στον 2ο γύρο του Wimbledon, στο οποίο ποτέ δεν τα πάει καλά.

Δύο φορές είχε αντιμετωπίσει τον Φινλανδό ο Έλληνας τενίστας και είχε πετύχει δύο νίκες, στην τρίτη αναμέτρησή τους όμως στράβωσαν όλα, με συνέπεια να έρθει ένας αποκλεισμός-σοκ…

Ο Τσιτσιπάς δέχθηκε break νωρίς στο πρώτο σετ αλλά απάντησε με δικό του στη συνέχεια και ισοφάρισε σε 5-5, για να το χάσει τελικά στο tie break (7-6). Σενάριο που είδαμε και στο δεύτερο, με τη διαφορά ότι εκεί κανείς εκ των δύο δεν έκανε break. Έτσι, έφτασαν στο 6-6 και τελικά ο πιο ψύχραιμος Ρουσουβουόρι πήγε στο 7-6 και έκανε το 2-0 στα σετ.

Για τον Τσιτσιπά ήταν απλά υποχρεωτικό το να πάρει το επόμενο σετ για να παραμείνει ζωντανός μειώνοντας σε 2-1 και ακριβώς αυτό έκανε: Μπήκε δυνατά, έκανε αμέσως break, βρέθηκε να προηγείται με 4-1 και τελικά έφτασε στο 6-3, μειώνοντας σε 2-1.

Στο 4ο σετ, όμως, επανήλθαν τα λάθη και τελικά ο Ρουσουβουόρι το πήρε με 6-3 και έκανε το 3-1 πανηγυρίζοντας μια πρόκριση-έκπληξη απέναντι στον Τσιτσιπά που για ακόμη μία χρονιά αποκλείεται νωρίς στο Wimbledon.

Τα σετ: 6-7, 6-7, 6-3, 3-6