Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν οι 113 νέοι υπαστυνόμοι Β’, που αποφοίτησαν από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στους Θρακομακεδόνες Αττικής.

Τα ξίφη στους νέους αξιωματικούς επέδωσε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ως εκπροσώπου της κυβέρνησης, του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλου, του γενικού γραμματέα Δημοσίας Τάξης, Μάνου Λογοθέτη και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, συνεπικουρούμενος από τον προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Σώματος, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Αστυνόμο Β΄ Αλέξιο Κουρτέση.

Στην τελετή ορκωμοσίας παρευρέθησαν βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, πρώην υπουργοί, εκπρόσωποι της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και εκπρόσωποι αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας.

Επιπλέον, παραβρέθηκαν επίτιμοι αρχηγοί και υπαρχηγοί του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών σωματείων και λοιπών φορέων, καθηγητές της Αστυνομικής Ακαδημίας, καθώς και συγγενείς και φίλοι των νέων υπαστυνόμων Β΄.

Οι νέοι υπαστυνόμοι παρέδωσαν την πολεμική σημαία της Σχολής στους 3ετείς δοκίμους υπαστυνόμους και αφού έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο, ο διοικητής της Σχολής Αξιωματικών, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Κλητοράκης ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.

Μετά το πέρας της τελετής, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, προσέφερε συμβολικό δώρο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ως ένδειξη σεβασμού για την ύψιστη τιμή που προσέδωσε με την παρουσία της στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Χθες το πρωί, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στη Σχολή Αξιωματικών απένειμε τα πτυχία σπουδών στους νέους υπαστυνόμους, ενώ παράλληλα απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Στην τελετή απονομής των πτυχίων παραβρέθηκαν, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ