Σε γνωστό καφέ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης υποδέχθηκαν μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ τον Χάρη Δούκα, στον πρώτο σταθμό της περιοδείας του ενόψει εσωκομματικών εκλογών.

Κατά την άφιξή του ακούστηκε το σύνθημα «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό».

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε χαρακτηριστικά πως είναι η στιγμή το ΠΑΣΟΚ να γίνει πολύ δυνατό, για να μπορέσει να κάνει τη μεγάλη ανατροπή στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ακόμα τόνισε: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, γιατί ξεκινάμε τη μεγάλη μας προσπάθεια να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης, που θα κυβερνήσει στις επόμενες εθνικές εκλογές, από τη Μακεδονία, από τη Θεσσαλονίκη. Χαίρομαι γιατί βλέπω πολύ κόσμο να μου λέει να χαμογελάμε, να κρατάμε την ελπίδα ζωντανή και να προσπαθήσουμε να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή στις επόμενες εθνικές εκλογές. Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το σχέδιό μας, γιατί νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη κυβερνητική αμηχανία, υπάρχει οπισθοχώρηση των ποσοστών στις ευρωεκλογές και αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζεται τώρα ένα ΠΑΣΟΚ πολύ δυνατό, το οποίο να μπορέσει να αποτελέσει την εναλλακτική, για να δημιουργηθεί προοδευτική κατεύθυνση στη χώρα και να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο. Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει σαν βασική αρχή να δίνει πάρα πολλά σε λίγους και πολύ λίγα στους πολλούς και αυτό πρέπει να αλλάξουμε εμείς. Να μιλήσουμε για οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη».

Όσον αφορά την Κεντροαριστερά ο κ. Δούκας απάντησε: «Στόχος μας είναι το ΠΑΣΟΚ να δυναμώσει και να αποτελέσει την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης. Για αυτό κάνουμε ένα ευρύ κάλεσμα σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να έρθουν, να συμμετάσχουν στη διαδικασία και να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ τη μεγάλη δύναμη που θα αλλάξει την πορεία της χώρας».