Η ενσωμάτωση των νέων ευρωπαϊκών Οδηγιών για τις δημόσιες συμβάσεις στην ελληνική νομοθεσία αποτέλεσε αντικείμενο της συζήτησης που είχε ο πρόεδρος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων Δημήτριος Ράικος, με στελέχη του υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας του Ομοσπονδιακού Κράτους της Γερμανίας.

Ο πρόεδρος της Αρχής επισκέφτηκε το γερμανικό υπουργείο, στις 7 και 8 Απριλίου 2016, στο πλαίσιο ανάπτυξης διαρκούς συνεργασίας με ομόλογους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων.

Όπως αναφέρει σχετική σημερινή ανακοίνωση της Αρχής, η συνάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης που είχαν πραγματοποιήσει εκπρόσωποι του γερμανικού υπουργείου στην Ελληνική Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, τον Οκτώβριο του περασμένου χρόνου, με αφορμή την επικείμενη ενσωμάτωση των νέων σχετικών ευρωπαϊκών Οδηγιών για όλα τα κράτη μέλη της Ένωσης.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η Ομοσπονδιακή Αρχή Ανταγωνισμού (Bundeskartellamt), αρμόδια για την εκδίκαση Ενδικοφανών Προσφυγών, που εδρεύει στη Βόννη, δια της εκπροσώπου της κ. Christine Ohlerich (Beisitzerin des Vergabeamtes).

Στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας, ο πρόεδρος της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. κ. Ράικος, είχε συνάντηση και με τον Dr. Jeronim Zettelmeyer, γενικό διευθυντή Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας του Ομοσπονδιακού Κράτους της Γερμανίας, κατά την οποία αναπτύχθηκαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος για τις δύο χώρες.