Ένα από τα… κλου της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 ήταν ο μασκοφόρος λαμπαδηδρόμος, με τα γαλλικά ΜΜΕ να αποκαλύπτουν μία μέρα μετά ότι δεν ήταν ένας αλλά… 12 διαφορετικοί άνθρωποι.

Από όταν άρχισε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας μέχρι και την ολοκλήρωση της τελετής έναρξης ήταν πάρα πολλοί οι λαμπαδηδρόμοι αλλά τις περισσότερες συζητήσεις τις προκάλεσε ο μασκοφόρος που εμφανίστηκε στην τελετή έναρξης και δεν αποκάλυψε ποτέ την ταυτότητά του.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν διάφορα σενάρια για το ποιος ήταν τελικά ο μασκοφόρος, με τις εφημερίδες La Parisien και Figaro να δίνουν τελικά την απάντηση: Δεν ήταν ένας άλλος αλλά 12 διαφορετικοί άνθρωποι.

Για την ακρίβεια, οι δύο εφημερίδες έγραψαν ότι ο μασκοφόρος ήταν ο Σιμόν Νογκέιρα, ο 32χρονος που είναι πολύ γνωστός για τα viral παρκούρ βίντεό του. Ο ίδιος μιλώντας σε Le Parisien και Le Figaro επιβεβαίωσε πως όντως ήταν μασκοφόρος αλλά αποκάλυψε κάτι άλλο: Δεν ήταν μόνος του αλλά υπήρχαν άλλοι 11 που εναλλάσσονταν όλη τη βραδιά.

«Προφανώς δεν ήμουν παντού. Σε αυτόν τον χαρακτήρα έχουν κρυφτεί και άλλοι απίστευτοι καλλιτέχνες», είπε σχετικά και τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνουν γνωστά και τα υπόλοιπα ονόματα.